Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Uklanjanje masnog jastučeta obraza – Lako do elegantnijih kontura lica!

uklanjanje masnog jastuceta obraza beograd centar 1

Uklanjanje masnog jastučeta obraza – Lako do elegantnijih kontura lica!

Uklanjanje masnog jastučeta obraza (eng. buccal fat removal) jedna je od najpopularnijih estetskih procedura u svetu. Kako bi dobile sofisticiraniju formu središnjeg dela lica, moderne dame se često odlučuju za ovaj korektivni zahvat.

Među njima su: slavne glumice, top-modeli, supruge predsednika i druge javne ličnosti. Međutim, ova trendi korekcija je omiljena i ženama koje ne dolaze iz sveta poznatih, ali koje žele da izgledaju podjednako glamurozno.

Šta se podrazumeva pod pojmom uklanjanje masnog jastučeta obraza?

Procedura uklanjanja masnog jastučeta obraza poznata je i pod nazivom bišektomija (eng. bichectomy). Iako pri pomenu ovog zahvata mnogi pomisle na drastično mršaviji izgled lica, potrebno je odmah izbeći nesporazum i razjasniti na šta se tačno ova operacija odnosi.

Uklanjanje masnog jastučeta obraza ne znači uklanjanje masnog tkiva obraza kao, na primer, na stomaku ili butinama (liposukcija).

Šta je masno jastuče obraza?

Masno jastuče obraza je telašce sastavljeno od masnog tkiva u kapsuli, sa nekoliko svojih produžetaka. Nalazi se ispred maseteričnog mišića i jagodične kosti i širi se prema unutra.

Njegovim vađenjem, postiže se ne tako upečatljiv efekat, osim blagog udubljenja ispod jagodične kosti.

uklanjanje masnog jastuceta obraza beograd centar 2a

Foto: Research gate

Pročitajte još i: Jagodične kosti – Korekcija za lepši izgled lica >>

Kako izgleda uklanjanje masnog jastučeta obraza u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar?

Operacija uklanjanja masnog jastučeta obraza se u našoj ordinaciji vrši u lokalnoj anesteziji mada, radi većeg komoditeta, pacijentkinje mogu zahtevati i analgosedaciju ili čak opštu anesteziju.

Minimalni rez, veličine oko 1 cm, povlači se intraoralno (kroz usta), kroz sluzokožu obraza, tako da su ožiljci neprimetni. Pri ovom zahvatu, koriste se resorptivni konci, pa ih nije potrebno uklanjati.

Za razliku od, na primer, fejsliftinga, ova intervencija ne traje dugo, manje od jednog sata za obe strane, a očekivani oporavak je takođe brz: svega dva-tri dana. Ovo je naročito važno sa stanovišta poslovnih i drugih obaveza, odnosno planova koje pacijent može imati.

Rezultati su trajni i vidljivi već po isteku dve nedelje, odnosno posle splašnjavanja otoka.

Pročitajte još i: Fejslifting može vratiti sat unazad! >>

Zašto je uklanjanje masnog jastučeta obraza danas toliko traženo?

Smanjenjem volumena središnjeg dela obraza, poboljšavaju se konture lica i ono poprima elegantniji izraz. Osobe koje imaju naglašene jastučiće obraza i u licu uvek izgledaju pomalo bucmasto bez obzira na dijete i smanjenje telesne mase, podvrgavaju se ovom zahvatu ne bi li rešile ovaj svoj esetetski problem.

uklanjanje masnog jastuceta obraza beograd centar 4

Foto: Pixabay, Andi Graf

Poznate dame širom sveta su, zahvaljujući uklanjanju masnog jastučeta obraza i drugih plastičnih operacija, poput cat eyes-a, zaista mnogo učinile za svoj izgled. Njihovo lice je nesumnjivo dobilo bolju definiciju i postalo atraktivnije.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga >>

Postoji li starosna granica za ovu intervenciju?

Preporučljivo je da se uklanjanje masnog jastučeta obraza ne izvodi pre navršene 18. godine, odnosno pre završetka rasta i razvoja skeleta lica. Gornja starosna granica nije određena, tako da se dame različitih dobi podvrgavaju ovoj intervenciji.

uklanjanje masnog jastuceta obraza beograd centar 2

Foto: Unsplash, Daniel Corneschi

Ukoliko žele, u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar mogu korigovati i očne kapke, usne, podbradak, čelo i obrve, ali i nos, bradu, vilicu ili uši.

Na konsultacijama sa prof. dr Zoranom Stajčićem, eminentnim maksilofacijalnim i estetskim hirurgom, dogovoriće intervenciju koja im je potrebna. Neki pacijenti žele više korekcija na licu, pa nije neuobičajeno da se tokom jedne operacije, u istom danu koriguje više delova lica. To je posebno slučaj sa transrodnim osobama koje se, u svojoj polnoj tranziciji, opredeljuju za skup operacija koje podrazumevaju hirurška feminizacija ili maskulinizacija lica.

Pročitajte još i: Lifting vrata – Jeste li u pravim godinama za ovu estetsku korekciju? >>
Podelite:
OZNAKE:
21 Komentara
 • Atanase
  01/10/2021 at 22:57

  Zdr Zdr hocu da pitam u vezi buccal fat otstranuvanje. Ja sam radio Lipofiling zbog defekta na desni obraz pa je bilo staveno previse maste i obraz nije dobio konturu nije dosao kao odvojen od vilice pa bi zeleo da uradim buccal fat. Dali kad bi se otsranilo masno jastuce u srednem delu obraza obraz bi dosao odvojen i bi dobio konturu. Vidite kako je levi obraz odvojen od vilice ima kao neku liniji i bolju konturu a desni je kao ravan nema tu odvojenost dali sa otstranuvanje buccal fat bi obraz dosao kao odvojen

 • Tijana
  14/10/2021 at 22:38

  Dobar dan, interesuje me cena bihektomije? I koliko se ceka na termin? Pozdrav

 • Irena
  10/04/2022 at 18:22

  Postovani,
  Zanima me cena uklanjanjanja masnog jastuceta u obrazu i da li se predhodno moze doci na kosultaciju.

 • Tamara
  08/05/2022 at 13:06

  Postovani,

  kolika je cena uklanjanja jastucica iz obraza pod lokalnom anestezijom i da li postoje neke pripreme koje su obavezne pred operaciju?
  Hvala unapred

 • Zeljana
  04/07/2022 at 22:59

  Postovani,

  Kolika je cena uklanjanja jastucica iz obraza pod lokalnom anestezijom i da li postoje neke pripreme koje su obavezne pred operaciju?

  Hvala unapred.

   • Nemanja
    23/12/2022 at 05:01

    Koja je cena buccal fat removal?

 • Ina
  18/09/2022 at 22:21

  Pozdrav, ako mozete, molim Vas posaljite i meni cenu za buccal fat removing. Hvala

 • Nemanja
  21/10/2022 at 02:44

  Koja je cena buccal fat removal?

 • Урош
  28/04/2023 at 17:34

  Поздрав, можете ли ми рећи цену buccal fat removal – а. Такође, занима ме је л могуће доћи на консултацију пре самог заказивања захвата?

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com