Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Povećanje usana

Povećanje usana (eng. lip lift) sve je popularniji metod u okviru estetske (plastične) hirurgije lica, a kojem se obično podvrgavaju osobe sa tankim ili asimetričnim usnama.

Gornja i donja usna ponekad su u disharmoničnom odnosu, nastalom kao posledica rascepa usne ili nepca.

Labijalna asimetrija se može javiti i posle maksilofacijalne traume (frakture vilica, nazalne i jagodične kosti). Takođe, ona može biti i posledica uklanjanja tumora iz labijalne, odnosno nazalne regije.

Koji je trajni postupak povećanja usana?

Iako je danas veoma traženo povećanje usana takozvanim filerima, oni su se pokazali kao višestruko neefikasni i kratkotrajni. Pored toga, silikonski ispuni nisu preporučljivi i zbog toga što mogu biti opasni po zdravlje kao uzročnici infekcija i drugih nuspojava.

Za razliku od privremenih i nepouzdanih injektabilnih filera, permanentnu modifikaciju kontura i veličine usana moguće je postići samo hirurški.

Augmentacija usana, izvedena od strane od strane renomiranog i iskusnog hirurga, najsigurnije je i najbolje rešenje sa zdravstvenog i estetskog aspekta.

  • Before-Povećanje usana
    After-Povećanje usana
    Pre Povećanje usana Posle

Povećanje usana – Dve vrste operacije

Forma i obim usana operativno se mogu modifikovati na dva pouzdana načina.

Metod koji obezbeđuje trajni rezultat kod labijalne asimetrije jeste bullhorn lift. Ovaj postupak obuhvata parcijalno subnazalno uklanjanje kože.

To znači da se rez povlači u brazdi između nosa i gornje usne, u obliku rogova bika. Deo kože se zatim iseca i krajevi ušivaju. Time se rumeni deo usne (vermilion) povlači i blago odiže, a njegova vidljivost naglašava.

Ovim putem se gornja usna povećava i diskretno podiže, čime se dodatno feminizira izgled lica. Na ovaj način se kod starijih osoba može vršiti povećanje usana.

Multipla V-Y plastika je takođe primenjiva u postupku povećanja usana, naročito u mlađih osoba.

Ovaj zahvat podrazumeva okretanje unutrašnjeg dela usne (vermiliona) ka spolja. Na taj način se vermilion otkriva i postiže se vizuelni efekat punoće usta.

Posle estetskog zahvata povećanja, usne bi trebalo da dobiju prirodno lep, popunjen izgled i da se savršeno uklope u crte lica i karakter pacijenta.

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com