Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Povećanje / smanjenje jagodica

Povećanje / smanjenje jagodica su zahtevi sa kojima se pacijenti često obraćaju estetskom hirurgu. Hirurško korigovanje jagodica je najefikasniji metod kada je u pitanju modifikacija zigomatične (jagodične) kosti i njeno trajno povećanje, odnosno smanjenje.

Koliko su jagodice važne za mladalački izgled lica?

Formu i volumen jagodične regije ne određuje samo veličina zigomatične kosti, već i struktura okolnog mekog tkiva. Gubitak kolagena i potkožnih masnih ćelija uzrokuje i smanjenje fibrozne strukture epiderma. To dovodi do stanjivanja i opuštanja kože s vremenom, a time i do staračkog izgleda lica.

Dostignuća estetske (plastične) hirurgije lica omogućavaju značajno uklanjanje tragova starosti. Efekat podmlađivanja može se postići upravo povećanjem volumena jagodične regije.

Prema želji pacijenta, a radi boljeg definisanja srednjeg masiva lica, moguće je proširiti ili smanjiti jagodične kosti.

Preoperativna priprema za povećanje / smanjenje jagodica

Preoperativna priprema za ovaj zahvat obuhvata izradu skener ili RTG-snimka zigomatične kosti, kao i sprovođenje određenih analiza.

  • Before-Povećanje / Smanjenje jagodica
    After-Povećanje / Smanjenje jagodica
    Pre Povećanje / Smanjenje jagodica Posle

Hirurško povećanje / smanjenje jagodica i postoperativni oporavak

Operacija se izvodi u opštoj anesteziji, rezom kroz usta. Ukoliko je potrebno proširenje, odnosno povećanje jagodične kosti, ona se seče i pomera upolje. Tom prilikom se u prazan prostor ubacuje transplant kosti.

Ako se pak izvodi smanjenje jagodica, zigomatična kost se pomera ka unutra, uz prethodno odsecanje dela kosti. U tom slučaju, povlači se i kraći rez na koži, ispred uha.

Bilo da se radi o povećanju ili o smanjenju jagodica, koštani fragmenti se fiksiraju mini-pločama i zavrtnjima od titana, koji su biokompatibilni.

Pločice mogu biti postavljene i neposredno ispod jagodica, u zoni takozvanog podjagodičnog trougla. Ovako se efikasno vrši korekcija upalih i suvih obraza, čime se postiže efekat rejuvenacije lica.

Tokom dvonedeljnog perioda rekonvalescencije, preporučuje se izbegavanje sunca i težih fizičkih aktivnosti.

Kako do trajnog povećanja / smanjenja jagodica?

Budući da, za razliku od implanata, nosi minimalan rizik od komplikacija (odbacivanje stranog tela, infekcije), hirurški način je evidentno najefikasniji kada je u pitanju povećanje / smanjenje jagodica.

Kao krajnji rezultat ove intervencije, javlja se permanentna estetska korekcija volumena srednjeg masiva lica.

  • Before-Povećanje / Smanjenje jagodica
    After-Povećanje / Smanjenje jagodica
    Pre Povećanje / Smanjenje jagodica Posle

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com