Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Estetska (plastična) hirurgija lica

Estetska (plastična) hirurgija lica je integralni deo plastične hirurgije, a čini je skup intervencija koje se redovno izvode u okviru maksilofacijalne hirurgije.

Plastična hirurgija je širi pojam od estetske hirurgije iako je ova druga jedna od najpoznatijih njenih grana. Ova hirurška oblast uključuje različite vidove rekonstruktivne hirurgije, hirurgije ruku, mikrohirurgije i saniranja opekotina.

Očito, potrebe za plastičnom hirurgijom mogu biti raznolike. Ipak, sve se mogu podvesti pod cilj uspostavljanja maksimalne telesne funkcionalnosti ili lepšeg izgleda.

Koje intervencije obuhvata estetska (plastična) hirurgija lica?

Budući jedna od najzastupljenijih hirurških grana, estetska (plastična) hirurgija predstavlja skup operativnih zahvata kojima se koriguju različite nepravilnosti i vrše poboljšanja određenih delova lica:

nosa;

brade;

jagodičnih kostiju;

ušiju;

očnih kapaka;

čela i obrva;

zatezanje lica (face lift);

zatezanje vrata (neck lift);

uklanjanje podbratka;

uklanjanje masnog jastučeta obraza;

povećanje usana;

uklanjanje ožiljaka.

Estetska (plastična) hirurgija lica

Za estetske hirurške intervencije opredeljuju se svi oni koji smatraju da na njihovom licu treba otkloniti određenu anomaliju. Ponekad je neregularnost na licu ili poglavini neznatna, ali čini veliku smetnju za normalno funkcionisanje ličnosti.

Sa nekim ljudima pak sudbina se surovo poigrala: neki su rođeni sa određenom deformacijom na licu ili glavi, dok su je drugi stekli traumom, u nekom akcidentu. Treći žele da estetskim zahvatima svoju pojavu dodatno poboljšaju, četvrti pak da je harmonizuju sa rodom kojem pripadaju.

Dakle, savremena estetska (plastična) hirurgija lica nudi mogućnost korigovanja različitih urođenih ili stečenih facijalnih deformiteta. Uz njih, u okviru plastične i maksilofacijalne hirurgije, leče se i frakture kostiju lica, vilica i poglavine.

U svakom slučaju, bilo da je u pitanju podmlađivanje, operacija nosa ili druga kakva intervencija, pacijent sa na plastičnu operaciju odlučuje uveren u to da će ona načiniti pozitivnu prekretnicu u njegovom životu.

Specijalistička ordinacija Beograd–Centar oduvek je smatrana uporištem svih onih koji su tražili najbolju verziju svog lica, poglavine i vrata – bez obzira na pol, rasu, nacionalnu ili versku pripadnost.

Stručnost, iskustvo i visoka profesionalnost prof. dr Zorana Stajčića i njegovog tima neodvojivi su od empatije prema pacijentu i razumevanja njegovog problema.

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com