Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Zatezanje kože lica

Zatezanje kože lica (eng. face lift) hirurški je postupak kojim se može korigovati prirodni proces starenja lica. Ovaj zahvat podmlađivanja poznat je i pod nazivom ritidektomija.

Fejslifting podrazumeva uklanjanje viška kože i(li) zatezanje kože i potkožnih tkiva lica i vrata. Ožiljci su neprimetni i dobro sakriveni iza ušiju i unutar njih.

Zatezanje kože lica i drugi hirurški zahvati podmlađivanja

Veoma je važno ukazati na limit fejsliftinga u pogledu potpune rejuvenacije lica. Naime, kapci, čelo i koža usana nisu obuhvaćeni ovom procedurom.

Kapci se koriguju blefaroplastikomčelo i obrve liftingom čela, a koža usana hemijskim pilingom.

U pojedinim slučajevima, uz face lift, vrši se zatezanje čela i podizanje obrva, pri kojem se rez iznad uha nastavlja granicom kosmatog dela glave.

  • Before-Zatezanje kože lica
    After-Zatezanje kože lica
    Pre Zatezanje kože lica Posle

Preoperativne pripreme za zatezanje kože lica

Pripreme za fejslifting podrazumevaju uobičajene analize i RTG-snimke. Ukoliko nema zdravstvenih smetnji, korekcija se izvodi u uslovima totalne anestezije.

Izvođenje fejsliftinga

Operaciji se pacijent obično podvrgava u opštoj anesteziji mada se kod kooperativnih pacijenata može izvesti u lokalnoj anesteziji sa intravenskom sedacijom.

Hirurško zatezanje kože lica se izvodi tako što se koža lica odigne i odvoji od mišićnog i koštanog tkiva. Zahvat se sprovodi u više smerova i obuhvata veći broj dermalnih slojeva kako bi rezultati bili zadovoljavajući. Rez se obično povlači u regijama gde će najmanje biti primetan – u regiji ušiju i ispod linije vlasišta.

Nakon postizanja željene čvrstine i forme, dermalni višak se odseca i trajno uklanja. Rez se na kraju zatvara ušivanjem, a ožiljak je gotovo neprimetan.

Postoperativni oporavak

Zavoj i drenovi se uklanjaju posle 1–2 dana, kada se preporučuje pranje kose. Konci ispred uha se uklanjaju 5–10 dana posle operacije.

Prolazan osećaj utrnulosti i zatezanja lica i vrata uobičajen je za ovakvu intervenciju iz oblasti estetske (plastične) hirurgije lica.

Direktno izlaganje suncu treba izbegavati tokom nekoliko nedelja, dok se šminka na lice može nanositi posle samo nekoliko dana od operacije.

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com