Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Zubni implanti

Zubni implanti su najbolji zamenici prirodnih zuba. Kada kod osobe koja je izgubila nekoliko zuba nije moguće izraditi mostove, postoje samo dva rešenja: jedno je izrada proteze, a drugo ugradnja implanata i izrada kruna i mostova na njima.

Danas proteze nisu popularne, zbog čega implanti preuzimaju i njihovu funkciju.

Zubni implanti - Beograd Centar 1

Zubni implanti se izrađuju od titana koji je biokompatibilan i ne uzrokuje alergijske reakcije. To znači da ga organizam prihvata kao svoje telo, srasta sa njim, čime je omogućena njegova dugoročna funkcija.

Poslednjih godina, implanti se izrađuju od cirkona za one pacijente koji ne žele ugradnju metala u telo ili su alergični na titan.

Dokazana uspešnost oseointegracije implanata sa koštanim tkivom iznosi 95%. Dakle, ugradnja zubnih implanata ne uzrokuje nikakve smetnje, pacijenti ih osećaju kao sopstvene zube i teško se može razaznati da je izvršen implantološki zahvat.

Zubni implanti – Primena

Delimična ili totalna bezubost se rešavaju ugradnjom najsavremenijih i najpouzdanijih implanata renomiranih proizvođača Nobel Biocare i Straumann. Ugradnjom implanta, čuvaju se okolni zubi, koji bi, u slučaju postavljanja mosta, morali biti brušeni.

Zubni implanti - Beograd Centar 2

Savremeni implanti se proizvode u formi zavrtnja, ređe cilindra. Posebnom hirurškom tehnikom, ugrađuju se direktno u viličnu kost. Posle njihove ugradnje, omogućeno je lako postavljanje krunica, odnosno mostova.

Zubni implanti - Beograd Centar 3

Izrada krunica i mostova na implantima se razlikuje od postupka na korenu prirodnih zuba.

Ugradnja implanata u otežanim uslovima primajuće regije

Indikacije za ugradnju implanata u bezuboj regiji u pojedinim slučajevima podrazumevaju tzv. komplikovanu ugradnju. Najčešći je slučaj nedostatka vilične kosti u smislu atrofije alveolarnog grebena ili spuštenog sinusa.

U zavisnosti od količine nedostatka kosti, postavlja se indikacija za osteotransplantaciju, koja se može obaviti u lokalnoj ili opštoj anesteziji.

U svim ovim slučajevima, procenat uspešnosti ugradnje implanata od 95 % opada jer komplikacije mogu biti vezane i za postupke transplantacije.

Na sreću, komplikacije se mogu zbrinuti, vek implanata produžiti, što pacijentima obezbeđuje dugoročnu funkciju i estetiku.

Zubni implanti - Beograd Centar 4

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com