Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Plastične operacije muškaraca – Šta jači pol operiše na licu?

plasticne operacije muskaraca beograd centar 1

Plastične operacije muškaraca – Šta jači pol operiše na licu?

Plastične operacije muškaraca odavno su postale svakodnevica i nešto sa čega je definitivno skinuta oznaka tabu. Muškarci i te kako polažu na izgled i žele učiniti sve kako bi ga poboljšali. Isto kao i žene.

Koje su najpopularnije plastične operacije muškaraca?

Bilo da imaju neku urođenu ili stečenu deformaciju lica, bilo da žele podmlađivanje, muškarci se neće ustručavati da potraže estetskog hirurga.

Kada su u pitanju lice, poglavina i vrat, pripadnici muškog pola u Specijalističku ordinaciju Beograd–Centar dolaze kako bi se podvrgli nekom od sledećih zahvata. To su:

 1. operacija nosa (rinoplastika);
 2. operacija brade (genioplastika);
 3. operacija vilice;
 4. operacija ušiju (otoplastika);
 5. zatezanje čela i podizanje obrva;
 6. korekcija kapaka (blafaroplastika);
 7. zatezanje lica (fejslifting);
 8. zatezanje vrata;
 9. uklanjanje podbratka.

Kada se izvodi rinoplastika?

Rinoplastika, ponekad udružena sa septoplastikom, jedna je od najčešće traženih intervencija. Nekim osobama je potrebna korekcija povijenog ili predugačkog nosa, dok nekim drugim problem predstavlja nos neproporcionalno mali u odnosu na ostatak lica.

plasticne operacije muskaraca beograd centar 3

Foto: Pixabay, Engin Akyurt

Zahtevi i želje su različiti, a na plastičnom hirurgu je da pacijentu predloži najsvrsishodnije rešenje.

Pročitajte još i: Dijagnostikovana vam je devijacija nosa? Rešenje je u septorinoplastici! >>

Operacija brade

Iako je muškarcima lakše nego ženama da određene nedostatke na licu sakriju bradom, mnogi se ipak odlučuju da ih ne skrivaju na ovaj način. Preduga ili prekratka, preširoka ili preuska, isturena ili uvučena brada, kao i brada čija je vertikalna projekcija nezadovoljavajuća, zaista mogu biti značajna smetnja.

Srećom, metode genioplastike koje se primenjuju u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar rešenje su za sve urođene ili stečene deformitete ovog dela lica.

Koje se anomalije vilice mogu operisati?

Brojne deformacije, poput maksilarnog ili mandibularnog prognatizma / retrognatizma, progenije / retrogenije, mogu biti korigovane u okviru maksilofacijalne hirurgije. Alveolarna protruzija, poremećaji zagrižaja i asimetrija vilica takođe su neki od problema zbog kojih pacijenti dolaze u našu ordinaciju.

Pročitajte još i: Da li operacija vilice spada u domen maksilofacijalne hirurgije? >>

Da li se otoplastikom koriguju samo klempave uši?

Otoplastika primenu nalazi ne samo u korekciji klempavih ušiju, nego i u slučajevima premalih ili prevelikih ušnih školjki. Kod većine pacijenata, ovaj deformitet je jednostran.

Nekima je pak potrebno povećanje, odnosno smanjenje obe školjke jer njihove dimenzije nisu proporcionalne u odnosu na poglavinu.

Predmet otoplastike su i nerazvijene ili deformisane ušne školjke.
plasticne operacije muskaraca beograd centar 4

Foto: Pixabay, M. P.

Pročitajte još i: Operacija ušiju – Otoplastikom do ušnih školjki kakve ste oduvek želeli >>

Korekcije čeone i očne regije – I za ovim estetskim operacijama poseže muški pol

Zatezanje čela i podizanje obrva predstavlja zahvat koji danas traži sve veći broj muškaraca. Ovom intervencijom, ponekad izvedenom čak i u lokalnoj anesteziji, dobija se glatko čelo bez bora i fino podignute obrve, baš kao u mladićkim danima.

Korekcijom očnih kapaka (blafaroplastikom) dodatno se dobija na mladolikosti: zatezanjem opuštenih kapaka i uklanjanjem masnih jastučića definitivno se briše nekoliko godina.

Uz to, osobe kod kojih su prisutne ksantelazme ili ptoza gornjeg kapka, u ordinaciji Beograd–Centar se mogu rešiti i ovih problema.

Pročitajte još i: Korekcija očnih kapaka – Blefaroplastika >>

Podmlađivanje muškaraca u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar

Tema rejuvenacije lica muškaraca odavno više ne pobuđuje kontroverze jer i jači pol bez sumnje ima pravo da ostane mlad što je duže moguće.

Fejslifting i lifting vrata su hirurške metode zatezanja kože i potkožnih struktura lica, odnosno vrata, kojima se opušteno tkivo ispod kože zateže, a višak kože odstranjuje. Na taj način se licu vraća mlađi izgled, i to za bar desetak godina.

Fejslifting i druge estetske operacije nesumnjivo imaju pozitivne efekte: kako psihofizičke, tako i socijalne.

Ukoliko pacijenta muči i upadljivi podvaljak (tzv. dvostruka brada), u našoj ordinaciji uspešno može korigovati i ovaj estetski nedostatak.

Pročitajte još i: Odlučili ste se za uklanjanje podbratka? Obratite se najboljima! >>

Plastične operacije muškaraca koji menjaju pol

Muškarci u polnoj tranziciji se podvrgavaju hirurškoj feminizaciji lica kako bi što pre doživeli društvenu integraciju kao žena. Da bi muško lice poprimilo ženske karakteristike, izvodi se nekoliko plastičnih operacija, od kojih su samo neke specifične za promenu pola:

 1. korekcija nosa;
 2. korekcija brade,
 3. korekcija vilice;
 4. modelacija isturenog čela;
 5. smanjenje visine čela;
 6. podizanje obrva;
 7. smanjenje Adamove jabučice;
 8. povećanje usana;
 9. povećanje jagodica.

U zavisnosti od anatomije lica i preferencija pacijenta, hirurška feminizacija lica ne mora obuhvatati sve pobrojane intervencije, već samo neke od njih.

Određene transrodne žene ne zahtevaju velike korekcije jer je njihovo lice samo po sebi u većoj meri feminizirano. Nekima je ipak potrebno smanjenje visine i širine čela, korekcija prominentne brade ili druga kakva intervencija.

plasticne operacije muskaraca beograd centar 2

Foto: Unsplash, Mike Baker

Prof. dr Zoran Stajčić, eminentni, međunarodno poznati maksilofacijalni i estetski hirurg, jedan je od pionira u hirurškoj feminizaciji i maskulinizaciji lica na ovim prostorima. Specijalistička ordinacija Beograd–Centar, čiji je osnivač i vlasnik, odavno je poznata kao jedno od najznačajnijih mesta u postupku polne tranzicije ljudi sa svih kontinenata.

Pročitajte još i: Smanjenje Adamove jabučice ili hirurška feminizacija vrata >>

U ordinaciji Beograd–Centar nema predrasuda kada su u pitanju plastične operacije muškaraca

Sa nekim ljudima sudbina se surovo poigrala: neki su rođeni sa određenom deformacijom na licu ili glavi, dok su je drugi stekli u nekom akcidentu. Treći žele da estetskim zahvatima svoju pojavu dodatno poboljšaju, četvrti pak da je harmonizuju sa rodom kojem pripadaju.

Glavno je to da stigme odavno nema kada su u pitanju plastične operacije muškaraca i žena, a u našoj ordinaciji pacijenti nikada nisu mogli naići na predrasude ili bilo koji vid osuđivanja.

Beograd–Centar se oduvek smatrao uporištem svih onih koji su tražili najbolju verziju svog lica, poglavine i vrata – bez obzira na pol, rasu, nacionalnu ili versku pripadnost.

Stručnost, iskustvo i visoka profesionalnost prof. dr Zorana Stajčića i njegovog tima neodvojive su od empatije prema pacijentu i razumevanja njegovog problema.

Ovakav, sinergičan pristup prepoznat je kao primer dobre medicinske prakse i nagrađen priznanjem i zahvalnošću naših mnogobrojnih pacijenata.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga >>
Podelite:
2 Komentara

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com