Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Instagram filteri i plastične operacije – Poželeli ste novo lice?

instagram filteri beograd centar 1

Instagram filteri i plastične operacije – Poželeli ste novo lice?

Instagram filteri (eng. Instagram filters) postali su trend modernog društva i veoma su traženi poslednjih godina. Takozvani filteri proširene stvarnosti (eng. ARaugmented reality) unapređeni su toliko da u nekoliko sekundi mogu promeniti lični opis i svakodnevno su korišćeni od strane miliona korisnika.

U tome, naravno, prednjače zvezde svetskog šou-biznisa: pevačice, glumice, manekenke, starlete, influenserke i druge javne ličnosti. One obožavaoce redovno obasipaju obiljem svojih retuširanih fotografija i oduševljavaju ih.

Kim Kardašijan, Dženifer Lopez, Selena Gomez, Bela Hadid – Instagram filteri vode ka savršenstvu!

Iako se pri pomenu takozvanih bjuti filtera (eng. beauty filters) najpre pomisli na pripadnice ženskog pola, na njih nisu imuni ni muškarci. Na društvenim mrežama svi moraju biti jednostavno – perfektni. A, to je najlakše i najbrže postići upravo Instagram-filterima.

Pročitajte još i: Plastične operacije muškaraca – Šta jači pol operiše na licu? >>

Šta su Instagram filteri?

Savremene mobilne aplikacije omogućavaju primenu najrazličitijih vidova modifikacije izgleda: od diskretne do drastične. Odabirom određenog online filtera, korisnik trenutno menja svoj izgled: dobija šaljive atribute (kapu, uši, brkove itd.) ili postaje crtani lik.

Isto tako može ostariti u nekoliko sekundi ili biti zvezda sa naslovnice svetskog magazina. Mogućnosti su mnogobrojne, a zabava zagarantovana.

instagram filteri beograd -centar 4

Foto: Unsplash, Obi Onyeador

Ipak, bjuti filteri prednjače po svojoj popularnosti jer se pomoću njih lako postiže željena pojava, odnosno fenomenalan selfi (eng. selfie). Pomama za ovom vrstom ulepšavanja ne jenjava, a proizvođači se utrkuju u prezentovanju novih filtera.

Jer, oni ne samo da „koriguju“ manje nesavršenosti na licu, nego mogu načiniti i znatnije promene, nalik na one pri hirurškoj feminizaciji lica (eng. gender swap filter) ili pri drugim plastičnim operacijama.

Snepčet (eng.  Snapchat) filteri takođe su omiljeni među obožavaocima izmenjenog izgleda.
Pročitajte još i: Hirurška maskulinizacija lica – Jedan od ključnih koraka u vašoj polnoj tranziciji >>

Mogu li Instagram filteri pomoći u planiranju estetske operacije?

Mnogi pacijenti, a posebno pacijentkinje, u Specijalističku ordinaciju za maksilofacijalnu hirurgiju Beograd–Centar dolaze upravo sa fotografijom nastalom pomoću Instagram bjuti filtera.

instagram filteri beograd centar 3

Foto: Unsplash, Brett Jordan / Unsplash, Ehsan Ahmadi

Poigravajući se mogućnostima date aplikacije, modifikuju oči, usne, nos, bradu, obraze, čelo, obrve ili uši, prikazujući korekcije koje žele načiniti na svom licu i(li) poglavini. Ponekad im kao uzor služi fotografija poznate ličnosti na koju žele da liče.

Na konsultacijama sa prof. dr Zoranom Stajčićem, specijalistom maksilofacijalne, odnosno estetske hirurgije, dogovaraju se o najboljem načinu korigovanja lica.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga >>

Koje se estetske intervencije najčešće vrše na klinici u Kraljice Natalije 35?

Svima koji su u nekom trenutku pomislili da im je potrebna plastična operacija lica, dobro je poznata ordinacija na ovoj adresi. Više od tri decenije rada u zemlji i inostranstvu profesora Stajčića, osnivača ordinacije Beograd–Centar, uvršćuju u red hirurga sa izvrsnom reputacijom i impresivnim brojem zadovoljnih pacijenata.

Sagledavajući želje pacijenta i usaglašavajući ih sa objektivnim mogućnostima, iznalazi se rešenje koje će u najvećoj meri ispuniti očekivanja pacijenta.

instagram filteri beograd centar 2

Pacijenti najčešće dolaze sa namerom da koriguju nos i bradu, povećaju usne ili jagodice, zategnu čelo i(li) kapke, odnosno da naprave cat eyes. Među njima ima i onih koji žele uklanjanje masnog jastučeta obraza i(li) podbratka.

Fejslifting i lifting vrata takođe su veoma tražene intervencije u našoj ordinaciji, a sve sa namerom da se postigne besprekoran „luk“ (eng. look).

Najbitnije je da pacijent može biti spokojan jer svoje lice poverava jednom od najekspertnijih maksilofacijalnih i estetskih hirurga.
Pročitajte još i: Estetske intervencije na licu u dvadesetim godinama >>

Ima li ograničenja kada su u pitanju Instagram filteri i plastične operacije?

Za pacijente je važno da razumeju da Instagram filteri i drugi vidovi virtuelnog menjanja izgleda često ostaju upravo u domenu virtuelnog, nestvarnog. Maksilofacijalna, odnosno estetska hirurgija, ima potencijala da izađe u susret većini zahteva. Međutim, i ona, kao i bilo koja druga naučna disciplina, ima izvesnih ograničenja.

Bez obzira na svakodnevno pomeranje limita u plastičnoj hirurgiji, sami zahvati su određeni anatomijom svakog lica ponaosob. Tako intervencija koja je kod jednog pacijenta dala određene rezultate ne mora nužno rezultirati na isti način kod nekog drugog.

Ne treba prenebregnuti ni primarno načelo estetike: lepo je ono što je harmonično i što se, shodno tome, fino uklapa u facijalnu muskulaturu konkretne osobe.

Na posletku, najznačajnije od svega je da pacijent bude srećan zbog novog izgleda svog lica, a ne da mu ono predstavlja smetnju i pobuđuje nezadovoljstvo jer ne odgovara idealu nastalom putem filtera za estetsku hirurgiju.

Pročitajte još i: Plastična hirurgija i implantologija – Izgledajte savršeno za venčanje!

Zbog toga, hirurški tim Specijalističke ordinacije Beograd–Centar nastoji da pacijenta uputi u operativnu proceduru i predoči mu potencijalne rezultate datog zahvata. Ovaj vid komunikacije se pokazao veoma svrsishodnim jer se pacijenti na konsultacijama upoznaju sa onim što mogu očekivati tokom i posle intervencije.

Zato je najbolje da, ukoliko ste zainteresovani za estetsku korekciju na licu, zakažete termin konsultacija na neki od sledećih brojeva telefona: +381 11 3610 651 i +381 65 3610 651 ili preko imejl-adrese ordbeogradcentar@gmail.com. Verujemo da zajedno možemo doći do solucije koja će vam savršeno odgovarati.

Pročitajte još i: Uklanjanje masnog jastučeta obraza – Lako do elegantnijih kontura lica! >>
Podelite:
Trenutno bez komentara

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com