Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Cat eyes – Učinite svoj pogled zavodljivim!

cat eyes beograd centar 1

Cat eyes – Učinite svoj pogled zavodljivim!

Cat eyes ili mačkaste oči sve su popularniji estetski zahtev među damama različite životne dobi. Očaravajuć pogled želi da ima svaka žena, bilo da je u dvadesetim ili pedesetim godinama. U ženskoj je prirodi da mami i zavodi, a kose oči, nalik na mačije nesumnjivo ostavljaju utisak senzualnosti i – tajanstvenosti.

Pročitajte još i: Plastična hirurgija i implantologija – Izgledajte savršeno za venčanje!

Cat eyes – Priča o ženskom zavođenju

O ženskoj lepoti ne govore samo mitovi, nego i istorija i umetnost. Nesvakidašnjost ženine pojave ogleda se na samo u njenoj spoljašnjosti, već i u lepoti i zagonetnosti njenoga bića. Pesnici su odvajkada nastojali da u pažljivo birane reči i najlepše stihove udenu bar deo svojih osećanja i ličnog doživljaja odabrane dame.

cat eyes beograd centar 4

Foto: Pexels, Luiisrtz

Lepota žene od Biblije do Holivuda

Predanje beleži da je ženskim čarima podlegao još iskonski čovek, Adam. Kao prvo iskušenje koje mu je poslato, u nekim izvorima je notirana neodoljiva Lilit, dok biblijsko učenje govori o Evi i jabuci greha. Ipak, kao najveća zavodnica u istoriji poznata je Kleopatra, egipatska kraljica vanredne lepote i izuzetnog karaktera.

Znajući da se na licu očituje senzibilitet i erotska eksitacija, počela je da posebnim sredstvima naglašava određene delove lica. Usne i obrazi su isticani rumenilom, a oči crnom bojom. Tamni pigment je uokvirivao oko i, specijalno izvučenom linijom, činio da njegovi spoljni uglovi izgledaju podignuti i iskošeni. Baš kao kod egipatske svete životinje – mačke.

Mačije oči“ su bile jedan od načina kojim se upućivalo na božansku prirodu zanosne kraljice i njen aristrokratski duh.

Poznato je da se očima iskazuje ono što osoba stvarno jeste i da one često otkrivaju i tajne koje se žele prikriti. Ali, koketnost u pogledu je nešto što žena nikako ne želi sputati ili sakriti. Naprotiv. Kozmetičkim preparatima, specifičnim načinom šminkanja i zauzimanjem naročitih poza, oči postaju duboke i dominantne na licu. To su znale i slavne glumice Elizabet Tejlor, Merilin Monro, Brižit Bardo, zatim atraktivne Bond devojke, ali i čuvena špijunka Mata Hari. Ipak, cat eyes je najviše popularisala italijanska diva Sofija Loren, čiji je mačkasti pogled sinonim za putenost i magičnu privlačnost.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga

Cat eyes, foxy eyes, bademaste ili mačije oči – Niste sigurni da li znače isto?

Verovatno ste se više puta susretali sa ovim nazivima, ali niste bili sigurni da li se oni odnose na isti pojam. Ovom prilikom, odagnaćemo vašu nedoumicu: da, svi ovi termini služe da se označi iskošenost oka i obrva, bilo da se ona naziva mačjim, lisičjim ili bademastim očima.

cat eyes beograd centar 2

Foto: Pexels, Ali Pazani

Svakodnevni vid postizanja mačkastog izgleda očiju jeste uz pomoć šminke – senkom, krejonom ili ajlajnerom, koji se posebnom tehnikom nanose na očne kapke. Međutim, sredstva za ulepšavanje ne pružaju mogućnost da se cat eyes trajno zadrže na vašem licu. Nakon umivanja, nestaće i vaš magnetni pogled zavodnice.

Srećom, estetska hirurgija je oblast medicine u okviru koje se vrše najrazličitije korekcije na licu, uključujući i foxy eyes. Sasvim je sigurno: permanentni rezultati se ostvaruju jedino operativnim putem, u ordinaciji za maksilofacijalnu hirurgiju i estetsku hirurgiju lica Beograd–Centar.

Pročitajte još i: Plastična hirurgija – Značajan doprinos estetici lica

Kako se hirurškim putem postiže efekat mačkastih očiju?

Operaciji očnih kapaka podvrgle su se mnoge poznate ličnosti, od glumica i supermodela, preko žena svetskih predsednika, do pevačica i TV-voditeljki. Da savršeno lepo i sveže lice ne krasi samo ljude sa malih ekrana, pokazuju i „obične“ dame koje srećemo na ulici, u prodavnici ili kod frizera.

Šarolikost njihovih godina ukazuje na to da se koketa podjednako krije i u devojci na sredini treće decenije i u zreloj ženi koja se bliži 50. rođendanu.

Pročitajte još i: Fejslifting može vratiti sat unazad!
cat eyes beograd centar 3

Foto: Pexels, Alexander Krivitskiy

Važno je pomenuti da se ovoj hirurškoj intervenciji ne podvrgavaju samo osobe koje žele dobiti egzotični cat eyes. Za nju se takođe odlučuju žene i muškarci koji imaju prirodno spuštene spoljašnje uglove kapaka. Takav izgled očne regije ostavlja utisak umora i pospanosti, kojeg se valja rešiti.

Pročitajte još i: Korekcija očnih kapaka Blefaroplstika

Podizanje kapaka i obrva – Operacija cat eyes i oporavak

Temporalni lifting je stručni naziv za podizanje kapaka i obrva i njihovo pomeranje ukoso, pod određenim uglom. Ova intervencija se izvodi u opštoj anesteziji, a vrši se rezom kroz gornji kapak. Pri tome se pripoj kapaka na orbitalnoj kosti pomera na viši nivo i trajno fiksira. Potom se lateralni deo obrve podiže rezom u kosmatom delu, što ga čini neprimetnim.

Pacijent se iz bolnice otpušta isti dan, eventualno sutradan. Hladne obloge za smanjenje otoka, kao i spavanje na visokom uzglavlju i izbegavanje naprezanja očiju, uobičajeni su deo postoperativnog toka.

Cat eyes – Koliko mačkasti pogled može biti zaista mačkast?

U zavisnosti od anatomskih karakteristika lica, rasne pripadnosti, ali i želje pacijenata, plastični hirurg će preporučiti najbolji ugao zakošenosti kapaka i obrva. Ukoliko osoba pripada azijatskoj rasi, biće lakše postići cat eyes. Međutim, i kod ljudi koji prirodno imaju više okrugle nego ovalne, bademaste oči, može se doći do zavidnih rezultata.

Pacijenti ponekad očekuju krajnje egzotični izgled očne regije, pa insistiraju na ekstremnom zakošenju kapaka i obrva. Kako bi se odabralo najbolje rešenje, potrebno je zakazati pregled i konsultovati se sa maksilofacijalnim, odnosno estetskim hirurgom prof. dr Zoranom Stajčićem na klinici Beograd–Centar. Sagledavanjem mogućnosti i svih aspekata traženog estetskog zahvata, postići će se saglasnost želje i dobrobiti pacijenta.

Pročitajte još i: Odlučili ste se za uklanjanje podbratka? Obratite se najboljima!
Podelite:
28 Komentara
 • Tijana
  04/10/2021 at 17:23

  Imam 23 godine pa sam htela da pitam da li mogu da radim cat eyes i koja je cena. Hvala.

 • Katarina
  11/10/2021 at 17:44

  Poštovani,
  Koja je cena cat eyes?

  Srdačan pozdrav!

 • Moze li se zakazati termin u subotu?
  26/10/2021 at 13:34

  Molim za termin i cijenu.

 • Milena
  21/02/2022 at 18:18

  Dobar da, imam 35 godina i imam problem sa spustenim ocima pa bi zelela cat eyes, i zanima me cena te intervencije? Hvala. Pozdrav

 • Anja
  28/02/2022 at 09:17

  Poštovani, koja je cena zahvata?

 • Branka
  01/04/2022 at 13:37

  Poštovani
  Molim Vas za informaciju koja je cena cat eye operacije

  Pozdrav
  Branka

 • Jelica
  13/05/2022 at 14:17

  Dabar dan. Zanima me cena za macije oci? Hvala

 • Ivana Eror
  03/06/2022 at 19:15

  Poštovani,
  koja je cena zahvata Cat eyes?
  Hvala. Pozdrav,
  Ivana

 • Marija
  12/08/2022 at 02:39

  Zdravo, zanima me cena Cat eyes zahvata i da li su rezultati trajni? Hvala

 • Sia
  23/10/2023 at 15:16

  Poštovani,
  Dali radite cat eye, odnosno da budu iskošene oči i obrve i koja je cijena?
  Pišite na e-mail…
  Hvala,
  S poštovanjem!
  Sia

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com