Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Odlučili ste se za uklanjanje podbratka? Obratite se najboljima!

uklanjanje podbratka beograd centar 1

Odlučili ste se za uklanjanje podbratka? Obratite se najboljima!

Uklanjanje podbratka je estetska intervencija za kojom, u želji za što lepšim izgledom, posežu pripadnici oba pola. Podvaljak je gotovo nemoguće sakriti – to najbolje znaju oni koji ga imaju. Zbog toga većina njih razmišlja da nešto preduzme po pitanju preoblikovanja kože od linije brade do vrata. Takvih je, prema svetskim statističkim podacima, čak 68%.

Zbog čega dolazi do uvećanja podbratka?

Kao i u slučaju drugih telesnih i zdravstvenih karakteristika, uzrok stvaranja podbratka može biti genetska predispozicija, ali i anatomija, položaj disajnih organa i uvučenost donje vilice. Povećanje telesne mase, drastični gubitak kilograma i starenje takođe su potencijalni uzročni faktori za nastanak ove neprivlačne pojave.

uklanjanje podbratka beograd centar 4

Photo: Pixabay, Luizgwyer

Kod ljudi rođenih sa uvučenom donjom vilicom (mandibularnim retrognatizmom), ugao između vrata i vilice, odnosno brade je toliko smanjen da podvaljak postaje izrazito upadljiv. U tom slučaju, najpre je neophodna operacija vilice, koju izvodi maksilofacijalni hirurg.

Kod nekih se pak podbradak stiče s vremenom: gomilanjem masnih naslaga ili opuštanjem kože usled starenja. Ovaj problem je svakako estetske prirode, ne ugrožava zdravlje pacijenta, ali može smetati pri svakodnevnim aktivnostima (oblačenju, radu, sportu). Zbog toga je upravo težnja za uspostavljenjem fine linije u ovoj regiji razlog okretanja estetskoj hirurgiji.

Pročitajte još i: Zatezanje lica u borbi protiv prvih znakova starosti

Uklanjanje podbratka hirurškom metodom u ordinaciji Beograd–Centar

Koji god da je razlog zbog kojeg imate takozvanu dvostruku bradu, nemojte se brinuti – rešenje postoji. Sigurno ste se već susreli sa mnogim kozmetičkim procedurama uklanjanja podbratka. Ali, hirurški lifting podvaljka i vrata, koji se izvodi u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar, pokazao se dugoročno najefikasnijim.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga

uklanjanje podbratka beograd centar 2

Izgled dvostruke brade, koji iz profila podseća na vrat iguane, moguće je korigovati uz pomoć plastične hirurgije. Kako bi konture ovog dela lica bile fino izvajane, a vrat bez vidljivih bora, primenjuje se pouzdani lifting metod.

Kako izgleda operacija uklanjanja podbratka?

Lifting vrata i podbratka podrazumeva:

  1. male rezove iza ušiju i ispod brade;
  2. eliminisanje masnih naslaga (liposukcija vrata);
  3. zatezanje mišića vrata (platizmoplastika);
  4. zatezanje kože vrata sa uklanjanjem viška (cervikoplastika).

Ove intervencije se često kombinuju sa fejsliftingom, čime se opuštena koža lica zateže i ono biva podmlađeno. Skup navedenih operativnih zahvata se izvodi u opštoj anesteziji i traje tri do četiri sata. Posle toga sledi dvonedeljni oporavak.

Na pregledu će prof. dr Zoran Stajčić, maksilofacijalni i estetski hirurg, uputiti pacijenta na sprovođenje neophodnih laboratorijskih analiza i druge zdravstvene provere.

Radi ostvarivanja uslova za bezbedno izvođenje operacije u totalnoj anesteziji, ali i radi neposredne postoperativne nege, pacijente ordinacije Beograd–Centar doktor Stajčić operiše u Opštoj bolnici Bel Medic.

Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji, dve klinike udruženim snagama rade na ispunjenju najviših medicinskih standarda, a sa ciljem održavanja dobre hirurške prakse i postizanja najveće dobrobiti pacijenata.
Pročitajte još i: Lifting vrata – Jeste li u pravim godinama za ovu estetsku korekciju?

Uklanjanje podbratka i očuvanje rezultata operacije

Kao i kod drugih estetskih intervencija, rezultati uklanjanja podbratka zavise od starosti pacijenta, kvaliteta i elastičnosti kože, ali i njegovih životnih navika. Postignute rezultate moguće je učiniti dugotrajnim održavanjem telesne mase, zdravom ishranom i uobičajenom negom kozmetičkim preparatima.

Mada se estetski zahvati prevashodno vezuju za nežniji pol, oni postaju sve popularniji i među muškarcima različitih godina. U njih je redukcija podbratka nešto ređa s obzirom na to da je formiranje većih masnih naslaga prirodnije kod žena.

uklanjanje podbratka beograd centar 3

Foto: Pixabay, Jan Kuss

Ipak, genetsko nasleđe, naglo mršavljenje, kao i gubitak elastina i kolagena u koži mogu stvoriti neprijatan podbradak i podno muške brade. Zato ne treba da iznenađuje što se uklanjanju podvaljka sve više podvrgavaju i pripadnici jačeg pola. Bar oni koji drže do svoje pojave i ostavljanja prijatnog utiska.

Za sve osobe koje su se odlučile za ovu estetsku promenu, ohrabrujuće je to što su rezultati operativnog uklanjanja podbratka i zatezanja vrata vidljivi već posle dve nedelje: elegantniji profil, sa bolje definisanim uglom između brade i vrata.

A, naš najznačajniji rezultat i najveća satisfakcija je, treba li reći, pacijent zadovoljan svojim izgledom!

Pročitajte još i: Plastična hirurgija i implantologija – Izgledajte savršeno za venčanje!
Podelite:
13 Komentara

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com