Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

KOREKCIJA NOSA

Efekat ove intervencije ogleda se u smanjenju izraženog grebena nosa, promene veličine nosa, oblika vrha nosa, širine nozdrva, ugla između nosa i gornje usne, kao i u ispravljanju krivine nosa. Operacija često ima i funkcionalni karakter, kada se koriguju smetnje u disanju uzrokovane devijacijom nosne pregrade ili nastale kao posledica povrede.

PREOPERATIVNO:
Operacija se ne preporučuje pre 18. godine, kada strukture lica završavaju svoj rast. Mora se razumeti da promena treba da zadovolji pacijenta, a ne njegove roditelje i okolinu. Pri tome treba obratiti pažnju i na razloge koji pacijenta motivišu za intervenciju, vodeći računa o psihosocijalnim smetnjama. Korekcija povijenog vrha nosa kod starijih pacijenata ima efekat podmlađivanja, zbog kojeg se i odlučuju na operaciju. Provera opšteg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza obavezna je za sve pacijente.

OPERACIJA:
Najčešće se izvodi u intravenskoj sedaciji, a može i u opštoj anesteziji. Traje od jedan do dva sata.
Primenjuju se otvorena i zatvorena metoda, u zavisnosti od toga koji se deo nosa koriguje. Koža se odiže od koštanog i hrskavičavog skeleta, koji podleže korekciji zavisno od poremećeja. Kada je potrebno povećanje, koristi se hrskavica nosne pregrade ili ušne školjke. Kvalitet kože može imati značajan uticaj na krajnji rezultat.

POSTOPERATIVNO:
Pacijent se zadržava na klinici jedan dan. Leži sa blagim uzglavljem i hladnim oblozima preko očiju kako bi se smanjio očekivani blagi otok. Otok može biti izraženiji ako je izvršeno i lomljenje nosnih kostiju. Tamponi iz nosnih hodnika se vade prvog dana kako bi se olakšalo disanje, osim u slučaju ispravljanja nosne pregrade, kada ostaju pet do sedam dana. Bolovi su minimalni i lako se kontrolišu lekovima. Nos je učvršćen flasterima i gipsanom maskom, koji se skidaju sedmog dana. Ako je potrebno, konci se skidaju petog dana, a podlivi sa lica nestaju postepeno petog dana.
Ozbiljnije komplikacije, poput krvavljenja ili infekcija, retke su. Povratak na posao se može očekivati posle dve nedelje. Ne preporučuje se dugotrajno izlaganje suncu u periodu od mesec dana.
Definitivni rezultati se procenjuju tek posle godinu dana.

korekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (1)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centarkorekcija nosa estetska hirurgija beograd centarkorekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (4)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (5)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centarkorekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (7)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centarkorekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (9)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (10)Korekcija nosa 10Korekcija nosa 11korekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (11)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (12)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centar (13)korekcija nosa estetska hirurgija beograd centar

KOREKCIJA OČNIH KAPAKA

Ovo je operacija pomoću koje se postiže bolji izgled očnih kapaka. Izgled kapaka se ne može potpuno odvojiti od promena na okolnim strukturama lica, pa se često ova operacija kombinuje sa drugim intervencijama na licu kako bi se postigao što bolji efekat. Sa kapaka se odstranjuje višak kože i masni jastučići, a opuštene strukture lica se zatežu.

PREOPERATIVNO: Opšte zdravstveno stanje pacijenta i laboratorijske analize su potrebne kod ove, uslovno rečeno, male intervencije kako bi se isključile bolesti u okviru kojih postoje promene na kapcima (bolesti štitne žlezde ili bubrega). Kod gornjih kapaka treba proveriti da li uticaj na njihov izgled imaju opušteno čelo i obrve. U tom slučaju, trebalo bi tretirati i ovu regiju. Na donjim kapcima, problem je u opuštenoj koži sa borama, izraženosti masnih jastučića i slabosti potpornih delova kapka.

OPERACIJA: Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji, osim u slučaju kada se kombinuje sa zatezanjem kože lica. Traje oko dva sata. Rez na gornjim kapcima se pravi u prirodnoj brazdi, u obliku polumeseca. Višak kože i mišića se iseca, a procenjeni višak masnih jastučića se odstranjuje. Na donjim kapcima, uobičajeni rez je ispod samih trepavica. Višak masti se takođe odstranjuje, a kapak se blago podiže i fiksira trajnim koncima. Koža koja je višak, isto se iseca.

POSTOPERATIVNO: Ova operacija ne zahteva zadržavanje pacijenta na klinici. Kapci treba da su pokriveni hladnim oblogama, koji se menjaju prvih nekoliko dana. Umereni otok, kao i podlivi, očekivani su, a povlače se posle sedam dana. Povratak na posao se može očekivati nakon dve nedelje. Ne treba se izlagati suncu tokom nekoliko nedelja da koža ne bi poprimila tamniju pigmentaciju. Ožiljci su jedva primetni jer su skriveni. Definitivni rezultati su vidljivi posle nekoliko meseci.

Korekcija ocnih kapaka beograd centarKorekcija ocnih kapaka beograd centarKorekcija očnih kapaka 2Korekcija očnih kapaka 3Korekcija ocnih kapaka beograd centarKorekcija ocnih kapaka beograd centarKorekcija ocnih kapaka beograd centarKorekcija ocnih kapaka beograd centarKorekcija očnih kapaka 9Korekcija ocnih kapaka beograd centarKorekcija ocnih kapaka beograd centar

KOREKCIJA OŽILJAKA

Koža je organ koji ima protektivnu funkciju i svako narušavanje njenog kontinuiteta usloviće nastanak ožiljka na njoj. Ožiljci nastaju kao posledica povreda, opekotina, infekcija, kao i hirurških zahvata. Mogu biti manje ili više uočljivi, sa funkcionalnim posledicama ili bez njih. Određene regije tela imaju veću sklonost ka formiranju upadljivih i grubih ožiljaka. Takođe, ni sve osobe ne pokazuju jednaku sklonost ka stvaranju ožiljaka.

PREOPERATIVNO: Ožiljci se koriguju iz estetskih ili funkcionalnih razloga. Operacija kojom se oni potpuno uklanjaju, ne postoji. Dugotrajan period sazrevanja, od nekoliko meseci do godinu dana, uslovljava to da korekciju treba odložiti do završetka tog procesa. Ako postoji sklonost ka stvaranju keloidnih ožiljaka, uvek je prisutan rizik od ponovne pojave nakon intervencije, uprkos primeni dodatnih mera.

OPERACIJA: Kod korekcije ožiljaka, primenjuje se više hirurških tehnika. Prva i najčešća je isecanje ožiljka i približavanje ivica rane ako ima dovoljno okolnog tkiva. Ožiljci koji povlače okolno tkivo, izazivajući funkcionalne poremećaje, uklanjaju se primenom takozvane plastike. Njome se menja pravac ožiljka i smanjuje snaga povlačenja. Ožiljci nastali gubitkom tkiva praćeni su nedostatkom kožnog pokrivača. U tim slučajevima se vrši transplantacija kože sa iste osobe ili se pribegava postavljanju ekspandera u potkožni predeo okolne regije. To je vrsta silikonskog balona, u koji se na određeni period dodaje fiziološki rastvor, te se na taj način rasteže koža kojom će se pokriti defekt.

POSTOPERATIVNO: Sveži ožiljci ne treba da budu izlagani suncu u periodu od nekoliko meseci. Na tržištu postoje preparati u obliku masti ili gela, čija je uloga da ožiljak učine što manje izraženim, a samim tim i prihvatljivijim.

KOREKCIJA UŠIJU

Otoplastika je operacija kojom se koriguju položaj, oblik i veličina ušnih školjki koje su suviše istaknute i odvojene od glave. Takozvane klempave uši mogu biti urođene, a mogu se javiti i kao rezultat povreda ili infekcija. Kod nerazvijenih ušnih školjki, moguća je njihova rekonstrukcija.

PREOPERATIVNO: Intervencija se može izvoditi kod dece od sedme godine jer je to period završetka njihovog razvitka. U tom uzrastu, hrskavica školjki je mekša i podesnija za preoblikovanje nego kod odraslih.

OPERACIJA: Kod male dece, pribegava se opštoj anesteziji, dok je kod veće dece i odraslih pogodnija lokalna anestezija. Operacija traje oko dva sata. Kod ove, najčešće korišćene tehnike, rez je na zadnjoj strani ušne školjke, gde se prilazi hrskavici, koja se preoblikuje i savija prema glavi. Rez se može osigurati postavljanjem šavova, a na koži se ušiva.

POSTOPERATIVNO: Sedam dana se na glavi nosi obiman, meki zavoj, čija je uloga da održi novi položaj i oblik, ali i da zaštiti ušne školjke. Mogu se javiti blagi bolovi, koje lekovi uspešno uklanjaju. Konci se skidaju sedmog dana i tada se zavoj zamenjuje elastičnom trakom oko glave. Povratak na posao ili u školu može se očekivati nakon deset dana.

otoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarKorekcija usiju 10Korekcija usiju 11otoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centarotoplastika beograd centar (14)

ZATEZANJE ČELA I PODIZANJE OBRVA

Koža čela i obrve sa godinama se spuštaju nabirajući gornji očni kapak, što čelom licu daje umoran i zabrinut izgled. Zatezanjem kože čela i smanjivanjem naglašenosti bora, ova regija dobija svežiji izgled.

PREOPERATIVNO: Operacija se izvodi kod sredovečnih ili starijih osoba sa vidljivim tragovima starenja, ali može biti korisna i kod mladih sa izraženim borama, nastalim kao posledica stresa. Često je kombinovanje ove operacije sa drugim procedurama na licu, poput korekcije očnih kapaka i zatezanja kože celog lica.

OPERACIJA: Intervencija se izvodi u intravenskoj sedaciji i traje oko dva sata. U zavisnosti od istaknutog problema, želje pacijenta i predloga hirurga, biće odabrana i odgovarajuća tehnika. Najčešće zastupljena tehnika je ona koja podrazumeva rez u poglavini ili ispred linije kose. Tom prilikom se koža čela podiže, mišici presecaju, koža zateže, a višak odstranjuje. Ožiljak ostaje skriven u kosi.

POSTOPERATIVNO: Zadržavanje na klinici je jedan dan. Očekivana je pojava blagog ili umerenog otoka cele čeone regije, a on se može spustiti i do očnih kapaka. Otok se povlači posle nekoliko dana. Konci se skidaju nakon sedmog dana. Povratak na posao se može očekivati posle dve nedelje. Treba izbegavati izlaganje suncu i preterane fizičke aktivnosti. Efekat operacije se procenjuje po isteku tri meseca.

KOREKCIJA USANA

Korekcija usanaKorekcija usana 1Korekcija usana 2Korekcija usana 3Korekcija usana 4Korekcija usana 5Korekcija usana 6Korekcija usana 7Korekcija usana 8Korekcija usana 9Korekcija usana 10Korekcija usana 11Korekcija usana 12Korekcija usana 13korekcija usana beograd centar (1)korekcija usana beograd centar (2)korekcija usana beograd centar (3)korekcija usana beograd centarkorekcija usana beograd centarkorekcija usana beograd centarkorekcija usana beograd centar (7)korekcija usana beograd centar (8)korekcija usana beograd centar (9)korekcija usana beograd centar (10)korekcija usana beograd centar (11)

KOREKCIJA BRADE

Korekcija brade beograd centarKorekcija brade beograd centarKorekcija brade beograd centarKorekcija brade beograd centarKorekcija brade beograd centarKorekcija brade beograd centar

FACE LIFT

Face lift beograd centarFace lift beograd centarFace lift beograd centarFace lift beograd centarFace lift beograd centarFace lift beograd centar