Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Zatezanje čela i podizanje obrva – Kada je pravi trenutak za ovu estetsku intervenciju?

zatezanje čela i podizanje obrva beograd centar 1

Zatezanje čela i podizanje obrva – Kada je pravi trenutak za ovu estetsku intervenciju?

Zatezanje čela i podizanje obrva podrazumevaju intervencije kojima se opuštena koža čeone regije podiže i zateže. Kako bi se dobio najbolji efekat podmlađivanja, u okviru estetske hirurgije lica, ova dva zahvata najčešće se izvode istovremeno.

U kojim godinama je poželjno zatezanje čela i podizanje obrva?

Ukoliko ste skloni čestom mrštenju ili nesvesnom podizanju obrva, verovatno ste već dobili upečatljive brazde u čeonom predelu. Kod ljudi koji imaju genetsku predispoziciju za pojavu ranih i intenzivnih bora, ova procedura se savetuje na početku četvrte decenije.

zatezanje čela i podizanje obrva beograd centar 3

Kako vreme odmiče, primetan je gubitak kolagena i elastina u koži, te se na njoj počinju pojavljivati prve linije. Ovi diskretni znaci starosti najpre se primećuju oko usana i očiju.

Iako su izraz zadovoljstva i radosti, takozvane bore smejalice nesumnjivo se produbljuju i postaju naglašenije. Zbog toga, u nekom trenutku, mogu početi da predstavljaju estetsku smetnju.

Estetska hirurgija lica i podmlađivanje

Jedna od opštih bioloških potreba organizma jeste dovoljna svakodnevna hidratacija. Ukoliko je telo dehidrirano, to se najpre očituje na koži lica. Ona je suva, sklona boranju i ljuspanju, što nikako ne ostavlja prijatan utisak.

Uz to, nedovoljno sna i hronični umor takođe mogu biti nepovoljan znak na licu. Podočnjaci, masni jastučići, spušteni kapci i naborano čelo, ostavljaju vrlo neprijatan dojam. Lice koje izgleda ispijeno sasvim sigurno ne može biti atraktivno.

Pročitajte još i: Estetska hirurgija lica u Beogradu – Lepota je dostižna!

Stručnjaci neprestano upozoravaju na štetnost konzumiranja duvana i alkohola. Poznata je činjenica da koža pamti sve i zato je neophodno pružiti joj odgovarajuću negu. Fizička aktivnost, boravak na čistom vazduhu i zdrava ishrana izvesno će se povoljno odraziti i na njen izgled.

Za one koji svom dermisu nisu na vreme posvetili dovoljno pažnje, postoje estetske hirurške procedure koje mogu poboljšati izgled lica.

zatezanje-čela i podizanje obrva beograd centar 4

Temporalni ili čeoni lifting predstavlja hiruršku intervenciju tokom koje se redukuje višak kože. Tom prilikom, bore sa čela i između veđa vidno se izglađuju. Zatezanje čela (eng. forehead lift) i podizanje obrva (eng. brow lift) pouzdani su načini kojima se vrši rejuvenacija lica.

Pročitajte još i: Plastična hirurgija – Značajan doprinos estetici lica

Ko su idealni kandidati za lifting čela i obrva?

Lifting čela i obrva najčešće se primenjuje kod sredovečnih osoba, kod kojih su vidno izraženi tragovi godina. Međutim, i mnoge mlađe osobe, koje su sticajem životnih okolnosti prerano dobile ostareli izgled, odlučuju se na ove zahvate. Intenzivan stres, hroničan umor, iscrpljujuće aktivnosti i duvan ostavljaju izrazit negativan trag na licu.

Maska zabrinutosti, premora i nedovoljno brige o sebi valjan je podsticaj da se nešto preduzme i dosegne dopadljiviji izgled lica.

Oni koji su se odlučili na ovaj estetski hirurški zahvat, na dijagnostičkom pregledu će dobiti mišljenje o mogućnostima izvođenja operacije. Ukoliko na koži lica postoje tumori ili bilo kakve sumnjive pojave, specijalista će pacijenta uputiti na dodatne analize. Tom prilikom će ga posavetovati o daljim koracima i neophodnim procedurama.

Zatezanje čela i podizanje obrva – Operativni postupak

Ako kod pacijenta nisu indikovana stanja koja bi mogla sprečiti estetski zahvat, intervencija će biti sprovedena u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar. U skladu sa željama pacijenta i objektivnim mogućnostima za izvođenje korekcije, prof. dr Zoran Stajčić će predložiti najbolje rešenje. Na osnovu izloženog problema, odnosno zahteva, biće određena i adekvatna operativna tehnika.

Zatezanje čela i podizanje obrva se izvode u analgosedaciji, što znači da je pacijent u stanju polusvesti. Operacija obično traje oko dva sata ako ne uključuje dodatne intervencije na licu.

zatezanje čela i podizanje obrva beograd centar 2

Hirurški rez se najčešće povlači u poglavini ili u neposrednoj blizini linije kose. Pri zahvatu, koža se odiže sa čela, a mišići se presecaju. Nakon toga se koža zateže preko čeone kosti, a njen višak biva odstranjen. Ožiljak od operacije ostaje sakriven u vlasištu i teško primetan, što je za pacijenta veoma važno.

Postoperativni tok i rezultati liftinga čela i obrva

Posle izvođenja ove intervencije, pacijent se na klinici zadržava jedan dan. U postoperativnom periodu, očekuje se pojava blagog otoka čeone regije, koji se može proširiti i na očne kapke. Otok splašnjava za nekoliko dana, a uklanjanje konaca se vrši posle jedne sedmice.

Kao i kod drugih estetskih operacija, preporučuje se odmaranje u kućnim uslovima bar dve nedelje. Izbegavanje sunca i težih fizičkih aktivnosti takođe je poželjno. Potpuni efekti zatezanja čela i podizanja kapaka biće vidljivi nakon tri meseca.

Mogu li se zatezanje čela i podizanje obrva kombinovati sa drugim plastičnim operacijama?

Zatezanje čela i podizanje obrva često se izvodi u kombinaciji sa fejsliftingom, korekcijom očnih kapaka, nosa ili jagodica. Za koju god intervenciju da se odlučite, iskusni tim estetskih hirurga Specijalističke ordinacije Beograd–Centar odgovoriće na sve vaše zahteve. Uz pouzdane estetske hirurške procedure, sigurno ćete povratiti svežinu lica i očuvati mladolikost.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga

 

Podelite:
18 Komentara

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

ordbeogradcentar@gmail.com