Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Estetska hirurgija lica u Beogradu – Lepota je dostižna!

estetska hirurgija lica u beogradu beograd centar 1a

Estetska hirurgija lica u Beogradu – Lepota je dostižna!

Estetska hirurgija lica u Beogradu je jedna od najzastupljenijih hirurških grana. Ona predstavlja skup operativnih zahvata kojima se koriguju nepravilnosti nosa, ušiju, usana, brade, čela, očnih kapaka i jagodičnih kostiju.

Za estetske hirurške intervencije opredeljuju se svi oni koji smatraju da na njihovom licu treba otkloniti određenu anomaliju. Ponekad je neregularnost na licu ili poglavini neznatna, ali čini veliku smetnju za normalno funkcionisanje ličnosti. Blago zakrivljen nos, specifičan oblik ušiju ili rupica na bradi za jedne mogu biti markantan znak individualnosti. Za druge pak oni su otelovljenje najgore noćne more.

Srećom, estetska hirurgija lica u Beogradu i izvan njega mnogima može pomoći da se bolje osećaju u svojoj koži. Zahvatima estetske i plastične hirurgije više ne podležu samo žene. I muškarci sve češće izlaze sa zahtevima za korigovanjem određenih nedostatnosti na licu.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga

Funkcionalnost i estetika nosne regije

Jedna od čestih intervencija u okviru estetske hirurgije lica jeste rinoplastika, odnosno korekcija nosa. Ovoj operaciji se podvrgavaju pacijenti koji žele da poprave izgled svoga nosa, kao i oni koji imaju devijaciju nosne pregrade. Zapaljenje sluznice nosa (rinitis), kao i perforacija nazalne pregrade, neke su od zdravstvenih tegoba indikovane za primenu ovog metoda.

Efekat pomenute hirurške intervencije ogleda se u smanjenju izraženog grebena nosa, promeni veličine nosa i oblika njegovog vrha. Takođe, njome se vrši i korekcija širine nozdrva, ugla između nosa i gornje usne, kao i u ispravljanju krivine nosa.

U praksi se često sreću pacijenti kod kojih je određeni zdravstveni problem udružen sa estetskim. Operativnim metodama, nepravilnosti u razvoju nazalne šupljine mogu biti zbrinute istovremeno sa izgledom nosa.

U slučaju otežanog disanja ili zapušenog nosa, septoplastikom se reguliše devijacija septuma (nosne pregrade). Kada se koriguju smetnje u disanju, ova operacija ima prevashodno funkcionalni karakter, a posredno i estetski.

Kada su u pitanju estetski zahtevi, pacijenti nezadovoljstvo uglavnom nalaze u predugačkom ili preširokom nosu, njegovoj baburastoj ili sedlastoj formi. Operacijom se može promeniti veličina nosa, ispraviti most, preoblikovati vrh nosa i izvršiti suženje nozdrva.

Pročitajte još i: Frontalni i maksilarni sinusi – Oboljenja i hirurgija

Estetska hirurgija lica u Beogradu – Otoplastika kao bliski saveznik lepote

Uz korekcije nosa, česta je i otoplastika, odnosno operacija ušiju. Otoplastikom se koriguju pozicija, oblik i veličina ušnih školjki koje su suviše istaknute i odvojene od glave (tzv. klempave uši). Ovakav položaj ušiju ponekad je urođen, a može se javiti i kao rezultat povreda ili infekcija. Nerazvijene ušne školjke pak zahtevaju rekonstrukciju, koja se vrši uz pomoć hrskavičavog tkiva pacijenta, najčešće sa rebra.

Ukoliko se radi o problemu klempavih ušiju, njihova operacija nije poželjna pre navršene 6. godine. U tom periodu, ušna školjka počinje da dobija definitivnu formu. Zbog toga je preporučljivo zahvat izvesti najkasnije do kraja puberteta, odnosno do konačnog formiranja hrskavice.

estetska hirurgija lica beograd centar 3

Zatezanje čela i podizanje obrva (eng. forehead and eye brow lift)

Zatezanje čela i podizanje obrva još jedan su od načina da se lice učini vedrijim i estetski prihvatljivijim. Koža čela i obrve sa godinama se spuštaju, pri tom nabirajući gornji očni kapak. To celom licu daje umoran i zabrinut izgled. Zatezanjem kože čela i smanjivanjem naglašenosti bora, ova regija će lepše izgledati i biti funkcionalnija.

Osim toga, spušteni kapci sužavaju vidno polje, što može uzrokovati probleme u svakodnevnim aktivnostima. U tom slučaju se preporučuje blefaroplastika, odnosno korigovanje očnih kapaka.  Prilikom ove intervencije, sa kapaka se odstranjuju višak kože i masni jastučići, opuštene strukture se zatežu, čime se doprinosi boljem izgledu očnih kapaka.

Izgled kapaka se svakako ne može u potpunosti odvojiti od promena na okolnim strukturama lica. Zbog toga se ovaj zahvat često kombinuje sa drugim procedurama kako bi se postigao što bolji estetski efekat.

Estetska hirurgija lica u Beogradu i korekcija brade za lepši izgled

Postupcima genioplastike, uspešno se vrše korekcije brade, urođene ili stečene. Ipak, operativni zahvati na bradi sve više se izvode iz estetskih razloga.

Izgled brade se može korigovati na nekoliko načina, a to su:

  • pomeranje napred, odnosno unazad;
  • lateralne korekcije (primenljivo kod asimetrične brade);
  • vertikalno korigovanje (skraćivanje, odnosno produženje brade);
  • umetanje silikonskog implanta.

estetska hirurgija lica beograd centar 2

Svi ovi metodi su pouzdani i omogućavaju dugoročne rezultate. Injektiranje filera se u ovom slučaju ne preporučuje zbog kratkotrajnosti efekta (do dve godine).

Uz korekciju brade, obično se izvodi liposukcija podbratka i vrata, kojom se postiže efekat rejuvenacije ove regije.

Usne i jagodične kosti – Modifikacija u službi senzualnosti

Korekcija usana je sve popularniji estetski metod koji odavno više nije rezervisan samo za medijske ličnosti. Idealni kandidati za ovu vrstu intervencije jesu osobe sa tankim ili asimetričnim usnama.

Modifikaciju kontura i veličine usana moguće je postići na više načina. Metod koji obezbeđuje trajni rezultat kod labijalne asimetrije jeste takozvani bullhorn lift. Ovaj postupak podrazumeva parcijalno subnazalno uklanjanje kože. Time se gornja usna povećava i diskretno podiže, čime se dodatno feminizira izgled lica.

estetska hirurgija lica beograd centar 4

V-Y plastika takođe je primenjiva u postupku povećanja usana. Ovaj zahvat podrazumeva okretanje unutrašnjeg dela usne ka spolja. Na taj način se otkriva vermilion (rumeni sloj) i postiže se vizuelni efekat punoće usta.

Hirurško korigovanje jagodica je najefikasniji metod kada je u pitanju modifikacija zigomatične kosti i trajno estetsko povećanje volumena te facijalne oblasti.

U Specijalističkoj ordinaciji Beograd−Centar, možete osvežiti svoje lice i postići izgled kakav godinama priželjkujete. Uz veliko iskustvo i najsavremenije metode iz oblasti estetske i maksilofacijalne hirurgije, harmonija lica i mladalačka jedrina nikada nisu bile bliže.

Pročitajte još i: Estetska hirurgija i implantologija – Izgledajte savršeno za venčanje!
Podelite:
16 Komentara

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com