Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Uklanjanje podočnjaka – Podmlađena očna regija sigurno i trajno!

uklanjanje podočnjaka beograd centar 1

Uklanjanje podočnjaka – Podmlađena očna regija sigurno i trajno!

Uklanjanje podočnjaka hirurškim putem ne treba da vas plaši jer je metod koji se primenjuje pouzdan i ne stvara nikakve komplikacije. Osobe oba pola koje se dugo bore sa upadljivim podočnjacima najbolje znaju da ih je nemoguće sakriti bilo kojim kozmetičkim sredstvom.

Tamni kolutovi se mogu kamuflirati puderom i korektorom. Nažalost, to nije slučaj sa masnim nakupinama podno očiju, nastalim usled starosti, bolesti ili neurednog života.

klanjanje podočnjaka beograd centar 2

Prema tome, kada se iscrpu sve privremene i nedovoljno efikasne mogućnosti, traži se pouzdan način da se problem „vrećica“ trajno reši i lice tako podmladi.

S tim u vezi, odmah ćemo otkloniti vašu nedoumicu: estetska hirurgija ima moć da vas reši neprijatnih podočnjaka. I, ne samo njih!
Pročitajte još i: Estetska hirurgija lica – Lepota je dostižna! >>

Zašto je uklanjanje podočnjaka hirurškim putem najbolja solucija za vas?

Za početak, nemate razloga za strah – u sigurnim ste rukama estetskih hirurga Specijalističke ordinacije za maksilofacijalnu hirurgiju Beograd–Centar.

Kada smo ovo rešili, idemo dalje i odgovaramo na sva pitanja koja bi vas mogla interesovati.

U domen koje hirurške discipline spada operacija kapaka?

Područje kapaka je predmet posebne hirurške metode u okviru maksilofacijalne, odnosno estetske hirurgije lica, koja se zove blefaroplastika.

Šta je blefaroplastika?

Blefaroplastika obuhvata sledeće zahvate na gornjim i(li) donjim kapcima:

  • podizanje i zatezanje kapaka (jednog ili oba);
  • podizanje i zakošenje uglova očiju (eng. cat eyes);
  • operaciju ksantelazmi;
  • operaciju ptoze;
  • uklanjanje hordeoluma;
  • uklanjanje tumora;
  • uklanjanje podočnjaka.
Pročitajte još i: Korekcija očnih kapaka – Blefaroplastika >>

Uklanjanje podočnjaka – Vaša dodatna pitanja

U kojim uslovima se izvodi uklanjanje podočnjaka?

Uklanjanje podočnjaka operativnim putem se izvodi u uslovima lokalne anestezije ili analgosedacije. Izuzetno pod opštom (totalnom) anestezijom – isključivo na zahtev pacijenta. Operacija se izvodi ambulantno i traje 1–2 sata.

Preoperativne laboratorijske analize su potrebne i pacijent blagovremeno dobija sva uputstva kako da ih sprovede. Ukoliko su prisutne hronične bolesti, poput oboljenja bubrega ili štitne žlezde, to može biti kontraindikacija za ovaj zahvat. Isto kao i zavisnost od alkohola ili cigareta.

Kako tačno izgleda postupak?

Hirurško uklanjanje podočnjaka podrazumeva elipsasti rez u predelu donjeg kapka, nakon kojeg se odstranjuje višak kože, mišićnog i masnog tkiva. Da ožiljak ne bi bio primetan, rez se povlači neposredno ispod trepavica. Potom se vrši fiksacija najlon-koncima.

Ojačavanje potpornih delova kapka se vrši uklanjanjem viška masnoće i opuštene, izborane kože. Na taj način se vidno smanjuju i nepoželjni masni jastučići, što doprinosi utisku mladolikosti.

uklanjanje podočnjaka beograd centar 3

Da li je postoperativni oporavak dugotrajan i zahtevan?

Uklanjanje podočnjaka hirurškim putem nije komplikovan estetski zahvat, a svakako je bezbolan zahvaljujući anesteziji. Pacijentu se postoperativno preporučuje da koristi hladne obloge da bi redukovao otečenost i eventualne podlive. Spavanje na leđima, na visokom jastuku, i čuvanje očiju od naprezanja kompjuterom, mobilnim telefonom ili čitanjem, takođe je preporuka u prvim danima po intervenciji.

Uobičajeni period oporavka je oko nedelju dana, ali se, opreza radi, povratak svakodnevnim radnim aktivnostima preporučuje posle 15 dana.

Obavezna je zaštita od hiperpigmentacije i iritacije sveže operisanih kapaka putem krema i naočara sa profilaktičkim UVA-faktorom.

Načinite prvi korak ka hirurškoj eliminaciji podočnjaka!

Kao i u slučaju drugih zahvata, najbolje je prvo zakazati konsultacije i specijalistički pregled putem sledećih kontakt-podataka: +38111 3610 651 / +38165 3610 651 ili ordbeogradcentar@gmail.com.

Na konsultacijama sa prof. dr Zoranom Stajčićem, maksilofacijalnim i estetskim hirurgom višedecenijskog međunarodnog iskustva, saznaćete sve o ovoj proceduri.

Budući da je svaki pacijent priča za sebe, profesor Stajčić će vam predočiti koje rezultate možete očekivati i kako će vaše lice izgledati posle uklanjanja podočnjaka.

uklanjanje podočnjaka beograd centar 4

Konsultacije uživo ili putem ViberaWhatsApp-a važan su deo terapije iz razloga što svaka operacija zahteva individualan pristup pacijentu, u skladu sa njegovim stanjem i objektivnim hirurškim mogućnostima. Ovo važi za većinu estetskih korekcija, naročito ako se istovremeno izvodi više njih.

Pročitajte još i: Cat eyes – Učinite svoj pogled zavodljivim! >>
Podelite:
1Komentar

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com