Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Opekotine na licu i GO-DERM koncept lečenja

opekotine na licu beograd centar 2

Opekotine na licu i GO-DERM koncept lečenja

Opekotine na licu mogu nastati na razne načine, a mnogi se sa njima sreću prilikom predugog izlaganja sunčevom zračenju ili dejstvu lampi u solarijumu. Ipak, dejstvo ultravioletnog zračenja na kožu daleko se lakše sanira od opekotina koje mogu nastati pod uticajem hemijskih sredstava, vatre, vrele vode i pare. Nesrećne okolnosti mogu ostaviti trajne posledice na organe, naročito na kožu lica i tela.

Koliko ozbiljne mogu biti opekotine na licu?

Usled dejstva različitih faktora, a najčešće ljudskom nepažnjom, može doći do pojave veoma ozbiljnih opekotina na licu. Česti su slučajevi kada mala deca dolaze u dodir sa opasnih hemikalijama u domaćinstvu. Nedovoljnim obraćanjem pažnje, dete može popiti ili po sebi prosuti sonu kiselinu, sanitar ili drugo hemijsko sredstvo.

opekotine na licu beograd centar 3

Takođe, brojni su primeri polivanja vrelom tekućinom: uljem, mlekom, supom ili kafom. Svedoci smo da su posle ovakvih, neželjenih događaja mnogi ostali sa ožiljcima za ceo život. Koža je organ koji inače ima protektivnu funkciju. Zbog toga svako narušavanje njenog kontinuiteta, naročito u pomenutim situacijama, uslovljava nastanak ožiljaka.

Teške opekotine

Osim prvobitnog šoka i straha, posledica akcidenta je jak bol koji mališan oseća i koji se manifestuje izrazitim plačom. U zavisnosti od sastava i količine prosute tečnosti, opekotine mogu biti različitog obima i dubine. Time je određen i njihov tretman, koje sprovodi plastični hirurg.

Opekotine nekada mogu biti toliko intenzivne da postaju životno ugrožavajuće.

Takve su najčešće one nastale u velikim havarijama, kao što su požari, strujni udari, velike hemijske eksplozije, avionske i druge saobraćajne nesreće.

Čak i u kućnim uslovima može doći do nenamernog izazivanja požara usled neispravnih elektroinstalacija i korišćenja plinskih boca ili pirotehničkih sredstava. U takvim slučajevima, ljudski životi se dovode u pitanje, a opekotine na licu i telu samo su jedan od pokazatelja strašnog akcidenta.

Pročitajte još i: Plastična hirurgija – Značajan doprinos estetici lica

GoDerm – Efikasno lečenje opekotina na licu

Statistike Svetske zdravstvene organizacije beleže milione slučajeva teških opekotina, stečenih u najrazličitijim tragičnim prilikama. Ono što im je zajedničko jeste neopisiv bol, duga patnja i posledična trauma. Osobe koje su pretrpele izuzetno oštećenje kože u požaru ili eksploziji bilo koje vrste, znaju koliko je to jezivo iskustvo.

Za ljude čije je lice izgorelo pod dejstvom različitih materija ohrabrujuća je činjenica što nesnosan bol ne moraju dugo trpeti. Revolucionarni GO-DERM koncept lečenja zasnovan je na autentičnoj metodi hitnog zbrinjavanja teških opekotina na licu.

Ovaj koncept podrazumeva gotovo momentalno lišavanje bola – za samo 10 do 20 minuta!

Olakšanje koje pacijent oseća nakon prve primene ovog preparata jednostavno je neprocenjivo.

opekotine na licu beograd centar 5

Prema stepenu i dubini opekotina, odnosno u zavisnosti od površine zahvaćene opekotinom, određuje se broj tretmana. Oni se kreću u rasponu od tri do deset, a pacijent posle svakog od njih zapaža vidne rezultate.

Prednost ovog antibakterijskog proizvoda ogleda se i u tome što se, po njegovom nanošenju, sterilna gaza natopljena melemom ne lepi za izgorelu kožu.

To  previjanje i pregled čini bazbolnim, a lečenje mogućnim i u ambulantnim uslovima.

Uz to, veliki je pozitivan učinak preparata GO–DERM na prevenciju ožiljaka i deformiteta regenerisane dermalne površine. Kako bi rane zarasle bez ožiljaka, preporučuje se redovno nanošenje na ozleđeno mesto.

Plastične operacije nakon saniranja opekotina pomoću GO–DERM preparata

Transfuzija krvi posle nesreće i iscrpljujuće hirurške intervencije za cilj imaju smanjenje invaliditeta unesrećenog. Njihova uloga je veoma bitna prevashodno sa aspekta funkcionalnosti facijalne regije.

Važnost plastičnih operacija ogleda se u omogućavanju relativno normalnog života posle pretrpljene povrede. Dakle, estetske operacije na licu se izvode i da bi ovaj, najizloženiji deo tela, poprimio prihvatljiv izgled.

Nakon nesreće, fizički hendikep je najčešće praćen psihičkim traumama. Uspešno izvedeni zahvati na licu mogu pružiti određeni stepen motivacije za nastavak pređašnjeg života. Korekcija defekata, odnosno estetski faktor, upravo je presudna za ponovno uspostavljanje uobičajenog životnog toka.

Pročitajte još i: Maksilofacijalni hirurg i zbrinjavanje deformacija lica i vilica

opekotine na licu ordinacija beograd centar 1

Opekotine na licu i lekovitost GO–DERM preparata

Primenom originalne GO–DERM metode u opštoj i maksilofacijalnoj hirurgiji, zatim u traumatologiji i estetskoj hirurgiji lica, postižu se vrhunski rezultati. Ovaj preparat je baziran na prirodnim ekstraktima biljnog i životinjskog porekla, što govori o njegovoj apsolutnoj neškodljivosti.

Glavni aktivni sastojak ovog lekovitog sredstva je ekstrakt gospine trave (lat. Hypericum preforatum extract). U njegov sastav još ulaze: voda, oleinska kiselina, stearinska kiselina, linoleanska kiselina, palmitinska kiselina, etanol i žuti vosak. Prirodnog je mirisa, blagotvoran i bez neželjenih dejstava. 

Od davne 1783. godine, delotvornost GO–DERM-a dokazana je na preko 15.000 slučajeva opekotina I, II i III stepena!

Primenjivost ovog proizvoda u bolničkim, ambulantnim i kućnim uslovima čini ga veoma podesnim za korišćenje na otvorenim ranama i u svim postoperativnim fazama.

Specijalistički tim ordinacije Beograd–Centar prepoznao je izvanredni kvalitet i dejstvo ovog preparata. Na taj način, hirurzi naše specijalističke klinike priključili su se grupi od preko stotinu stručnjaka iz četrdeset zemalja, koji su usvojili GO–DERM terapiju u svom radu.

Podelite:

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com