Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Kursevi za stomatologe, oralne hirurge i parodontologe, implantologe i maksilofacijalne hirurge

kursevi za stomatologe beograd centar 1

Kursevi za stomatologe, oralne hirurge i parodontologe, implantologe i maksilofacijalne hirurge

Kursevi za stomatologe nesumnjivo predstavljaju integralni deo karijere svakog doktora stomatologije. U težnji da prate najsavremenija dostignuća u ovoj naučnoj oblasti, ali i da postojeća znanja podupru relevantnim iskustvom, oni se odlučuju na usavršavanje.

Kursevi za stomatologe kao dodatni vid edukacije

Susrećući se sa praktičnim izazovima koje stomatološki poziv svakodnevno nosi, svršeni doktori stomatologije žele profesionalnu nadgradnju ne bi li ih prevazišli. Ponekad se potreba za kursevima javlja već u prvim godinama prakse, odmah po okončanju studija, dok je ona evidentna nakon specijalizacije.

Kao eminentni univerzitetski profesor i predavač u zemlji i inostranstvu, ali i kao iskusni maksilofacijalni hirurg, oralni hirurg i implantolog, prof. dr Zoran Stajčić je stekao uvid u potrebe svojih mlađih kolega da prevaziđu poteškoće u radu.
kursevi za stomatologe beograd centar 7

Profesor Zoran Stajčić sa polaznicima specijalističkog kursa Sinus-lift u implantologiji, održanog u Beogradu

Razumevajući konstantu neophodnosti da mladi stomatolozi uvek imaju kome da se obrate u spornim slučajevima, profesor Stajčić je nastavio sa prenošenjem svog višedecenijskog iskustva.

Edukativni programi koje dugi niz godina sprovodi pokazuju se kao izuzetno važni svima onima koji žele da u plemenitom pozivu, kakav je stomatologija, budu vrhunski stručnjaci.

Sa tim ciljem, mnogi od njih se tokom studija i specijalizacije služe upravo publikacijama prof. dr Zorana Stajčića, među kojima istaknuto mesto zauzima monografija Atlas dentalne implantologije i hirurgije očuvanja zuba.

Kome su namenjeni stomatološki kursevi?

Praktični kursevi koje profesor Stajčić drži, namenjeni su ne samo doktorima stomatologije opšte prakse, već i specijalistima parodontologije, oralne i maksilofacijalne hirurgije i implantologije.

Specijalističke kurseve za stomatologe, dakle, mogu pohađati svi oni koji se bave bilo kojom stomatološkom oblašću.

U zavisnosti od vrste i broja polaznika, edukacija se sprovodi u Beogradu, ali i u drugim mestima širom Srbije, regiona, Evrope i sveta. Mnoge kolege pohađaju praktične kurseve i druge edukativne forme u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar, čiji je osnivač i vlasnik profesor Stajčić.

kursevi za stomatologe beograd centar 2

Profesor Zoran Stajčić sa polaznicima specijalističkog kursa održanog u Indiji

U određenim slučajevima, kada za to postoje uslovi, profesor Stajčić organizuje edukaciju u mestu polaznika, na bilo kom kontinentu.

Pročitajte još i: Zašto je važna edukacija iz oralne hirurgije i implantologije? >>

Kursevi za stomatologe i drugi vidovi edukacije za sve specijaliste stomatologije

Nastojeći da izađe u susret svim potrebama mladih kolega, profesor Stajčić je svojim edukativnim programom obuhvatio četiri modusa stručnog usavršavanja. Njegov sadržaj čine:

 1. kursevi;
 2. tematska edukacija;
 3. studijski boravak;
 4. mentorstvo.

Važno je napomenuti da se ove četiri celine ne moraju nužno međusobno isključivati. To znači da se zainteresovani mogu opredeliti za jedan ili više kurseva, za tematsku edukaciju, studijski boravak i(li) mentorstvo.

kursevi za stomatologe beograd centar 8

Polaznici kursa Sinus-lift u implantologiji, održanog u Beogradu

S obzirom na prolongiranje epidemijske situacije i neizvesnost koju ona sobom nosi, mnogi polaznici prilagođavaju vrstu edukacije datim okolnostima.

U uslovima u kojima je moguće održavati direktan kontakt sa profesorom Stajčićem i njegovim timom, specijalistički kursevi, tematska edukacija, studijski boravak i mentorstvo se postavljaju kao svrsishodnost. Jer, živa reč je nezamenljiva kada je u pitanju podučavanje, naročito ako ono uključuje i praktične primere i lično angažovanje.

Pogledajte video-snimak: Hirurško uklanjanje dentalnog implanta

I Kursevi za stomatologe kao inovativnost u znanju

Kako bi pokrili sve oblasti interesovanja polaznika, kursevi – inovacije znanja su razvrstani u devet celina, a za svaki od njih prijava je vrlo jednostavna:

 1. Hirurgija maksilarnog sinusa u ambulantnim uslovima;
 2. Dentoalveolarna hirurgija u opštoj stomatološkoj praksi;
 3. Primena veštačke kosti i membrane u stomatologiji;
 4. Osnovi oralne implantologije za tim: hirurg – protetičar;
 5. Savremeni koncept apikotomije korena zuba;
 6. Sinus-lift u implantologiji;
 7. Augmentacija alveolarnog grebena u preimplantološkoj pripremi;
 8. Ugradnja implanata i izrada kruna u estetskoj zoni;
 9. Koncept Nobelactive implanata sa imedijatnim opterećenjem;
 10. Postupci zbrinjavanja periimplantnog mekog tkiva i periimplantita.
kursevi za stomatologe beograd centar 3

Prof. dr Zoran Stajčić tokom kursa iz oralne implantologije

II Tematska edukacija

Ovaj vid praktične edukacije podrazumeva tri dolaska u okviru kojih doktor stomatologije prisustvuje operaciji iz određene oblasti. To mogu biti hirurgija maksilarnog sinusa, apikotomija molara, koštana augmentacija i dr.

Osim ovoga, na raspolaganju su kvalitetni filmovi i bogata foto-dokumentacija. Pre samog zahvata, polaznik prisustvuje njegovom planiranju, asistira pri operaciji ili je gleda na velikom ekranu u realnom vremenu.

Na kraju, profesor Stajčić odgovara na pitanja i komentare.

Po obavljenoj edukaciji, polazniku se dodeljuje sertifikat.

Tematska edukacija omogućava brzi prenos teorijskih i praktičnih znanja i umeća profesora Stajčića. To je odličan način za pohranjivanje odabranog dela ekspertize jednog od najeminentnijih maksilofacijalnih i oralnih hirurga današnjice.

Pogledajte video-snimak: Rekonstruktivna oralna i maksilofacijalna hirurgija >>

III Studijski boravak u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar

Buduće generacije uspešnih oralnih hirurga, implantologa i maksilofacijalnih hirurga dobro znaju da je ulaganje u obrazovanje i stručno usavršavanje siguran put ka uspehu.

Tako su kursevi za stomatologe investicija koja se nikada ne može smatrati promašenom jer je znanje jedino blago koje nikada nikome ne može biti oduzeto.

stomatološki kursevi profesor doktor zoran stajčić 2

Studijski boravak dr Milenkovića u Specijalističkoj ordinaciji za maksilofacijalnu hirurgiju Beograd-Centar

Studijski boravak pod pokroviteljstvom profesora Zorana Stajčića osmišljen je kao dvonedeljno učešće u njegovoj praksi. Doktori stomatologije i specijalisti oralne, parodontalne i maksilofacijalne hirurgije profesoru asistiraju tokom intervencija. Potom izvode isti zahvat pod njegovim nadzorom i kasnije diskutuju o operisanim slučajevima. Uz to, na raspolaganju im je bogata biblioteka stručne literature i video-zapisa najraznovrsnijih zahvata.

Na kraju dvonedeljnog studijskog boravka, doktori stomatologije iz Republike Srbije dobijaju 6 KE bodova kao dokaz o stručnom usavršavanju.

IV Mentorstvo

Budući da je mentorstvo jedan od najboljih vidova praktične edukacije, za njega vlada izuzetno veliko interesovanje.

Dodatna prednost za doktora stomatologije koji učestvuje u ovom programu jeste to što mu se ovaj vid edukacije ne naplaćuje.

CENU OPERACIJE PLAĆA PACIJENT, i to isto onoliko koliko bi i inače platio da je pacijent Specijalističke ordinacije Beograd−Centar.

Šta mentorstvo profesora Stajčića podrazumeva?

 1. Kolege koje bi želele da nauče neki hirurški zahvat i imaju pacijenta kojem je takav zahvat potreban, zakazuju operaciju u Specijalističkoj ordinaciji Beograd−Centar.
 2. Pre operacije, diskutuju sa profesorom Stajčićem o slučaju i gledaju odgovarajući video-snimak.
 3. Asistiraju profesoru Stajčiću tokom operacije.
 4. Izvode određeni postupak ili operišu uz superviziju i asistenciju profesora Stajčića.
 5. Posle operacije, sa profesorom Stajčićem komentarišu zahvat.
stomatoloski kursevi profesor doktor zoran stajcic 1

Utisci kolega o edukaciji prof. dr Zorana Stajčića, doktora stomatoloških nauka, specijaliste maksilofacijalne hirurgije, oralne hirurgije i implantologije

Profesor Stajčić je zainteresovanima ponudio dva modela mentorstva:

 1. Mentorstvo za kolege iz Beograda i okoline;
 2. Mentorstvo za kolege iz drugih krajeva Srbije i iz zemalja regiona.
Mentorstvo za polaznike iz Beograda i okoline

Sve zainteresovane kolege i koleginice iz Beograda i okoline mogu popuniti online formular ili se javiti putem imejl-adrese ordbeogradcentar@gmail.com, zakazati željenu intervenciju na svom pacijentu i dogovoriti pojedinosti sa profesorom Stajčićem.

Mentorstvo za kolege polaznike iz drugih krajeva Srbije i iz regiona (Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Makedonije i Slovenije)

Za kolege koje rade van Beograda, predviđena su dva dela edukativnog programa.

Kao prvi deo programa, preporučuje se da doktori stomatologije u svom mestu pripreme više slučajeva s ciljem da u jednom danu obave praktičnu edukaciju. Pre dogovorenog termina, neophodno je poslati dokumentaciju o pacijentima za planirane operacije.

Za drugi deo edukativne ture, potrebno je organizovati 8–10 kolega koje bi prisustvovale predavanju profesora Zorana Stajčića, čija bi tema bila određena prema interesovanju posetilaca. Obaveštenje o kotizaciji bi bilo blagovremeno poslato.

Sve zainteresovane kolege i koleginice iz Srbije i susednih zemalja takođe se mogu javiti putem imejl-adrese ordbeogradcentar@gmail.com ili online-formulara, zakazati željene intervencije na svojim pacijentima i dogovoriti temu predavanja sa profesorom Stajčićem.

Broj polaznika ovog tipa edukacije za stomatologe nije ograničen, pa je bitno ovu informaciju podeliti sa što većim brojem kolega.

Kursevi za stomatologe – Budite uvek u toku!

Kako biste bili na vreme obavešteni o novim aktivnostima profesora Zorana Stajčića, predavanjima i drugim vidovima edukacije, najbolje je postati član njegove grupe na FejsbukuLjubitelji hirurgije.

Davanjem odgovora na tri pitanja u vezi sa stomatološkom strukom, biće vam odobren pristup grupi i uvid u sve objave. Kada postanete član Ljubitelja hirurgije, možete komentarisati postove i video-snimke, postavljati pitanja i komunicirati sa profesorom Stajčićem i drugim članovima.

kursevi-za-stomatologe-beograd-centar-9

Utisak dr Žuja o kursu Sinus-lift u implantologiji, održanog u Beogradu, 13. novembra 2021.

U svakom trenutku, na Fejsbuku i Instagramu (na srpskom i na engleskom jeziku) moguće je pratiti najrazličitije objave i blogove na stranicama ordinacije Beograd–Centar. Na taj način ćete biti upućeni u celokupnost rada i produktivnost profesora Zorana Stajčića.

Objave možete komentarisati, deliti na svojim profilima i stranicama, kao i sa prijateljima i kolegama putem privatnih poruka. Društvene mreže upravo na taj način ostvaruju svoj primarni cilj – razmenjuju informacije među prijateljima i tako ih dodatno povezuju.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga >>
Podelite:

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com