Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

ordbeogradcentar@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS
Beograd Centar  >  Edukacija   >  Zašto je važna edukacija iz oralne hirurgije i implantologije?
Oralna hirurgija i implantologija edukacija beograd centar1a

Zašto je važna edukacija iz oralne hirurgije i implantologije?

Oralna hirurgija i implantologija − edukacija iz ovih oblasti ključna je za lekare koji žele biti u toku sa najsavremenijim metodama lečenja bolesti zuba, desni i vilica.

Budući da se relativno često otkrivaju nove mogućnosti i načini rešavanja problema, edukacija se javlja kao nužnost, a ne kao stvar izbora.

Oralna hirurgija i implantologija – Edukacija i savremeni načini komunikacije sa kolegama

Jedna od tekovina modernog doba je i ta da se, putem savremene tehnologije, stekne uvid u to kako kolege rešavaju određeni problem. Do pre nekoliko decenija bilo je nezamislivo imati pristup bazi fotografija i snimaka koji se tiču najuže oblasti rada. Danas su stvari u potpunosti drugačije.

Višedecenijsko iskustvo starijih kolega može se uspešno primeniti, a uz savete iz prve ruke moguće je pronaći najbolje rešenje za svaki individualni slučaj.

Specijalistički kursevi iz stomatologije namenjeni su onima koji žele da se upute u to na koji načn da prevaziđu izazove i poteškoće u jednoj veoma kompleksnoj oblasti, kao što je oralna hirurgija sa implantologijom.

Oralna hirurgija i implantologija − edukacija

Edukacija iz oralne hirurgije i implantologije sprovodi se na više načina. Postoje praktični kursevi, usavršavanje tokom studijskog boravka i kroz mentorstvo, a tome se priključuje i edukacija putem Interneta.

1. Kursevi − inovacije znanja 

Ovi kursevi osmišljeni su tako da pokriju određenu, precizno definisanu oblast. A, prijava na svaki od njih je veoma jednostavna putem online-forme:

  1. Dentoalveolarna hirurgija u opštoj stomatološkoj praksi;
  2. Primena veštačke kosti i membrane u stomatologiji;
  3. Osnovi oralne implantologije za tim: hirurg − protetičar;
  4. Savremeni koncept apikotomije korena zuba;
  5. Sinus-lift u implantologiji;
  6. Augmentacija alveolarnog grebena u preimplantološkoj pripremi;
  7. Ugradnja implanata i izrada kruna u estetskoj zoni;
  8. Koncept Nobelactive implanata sa imedijatnim opterećenjem;
  9. Postupci zbrinjavanja preimplantnog mekog tkiva i perimplantita.

Prednost ovih kurseva ogleda se u tome što se, tokom samo jednog ili dva dana trajanja obuke, dobija niz smernica i preporuka predavača, uz predložene protokole.

Kurseve je moguće organizovati i u prebivalištu polaznika, u slučaju da sami okupe potreban broj učesnika i obezbede prostor za održavanje kursa.
oralna hirurgija i implantologija edukacija beograd centar edukacija

Prof. dr Zoran Stajčić na jednom od svojih kurseva

2. Mentorstvo

Poseban vid edukacije sprovodi se po principu takozvanog mentorstva. Naime, kolege koje bi želele da nauče neki hirurški zahvat i imaju pacijenta kojem je takav zahvat potreban, mogu zakazati operaciju u Beograd−Centru po cenovniku ordinacije, asistirati, izvesti po neki postupak ili operisati uz asistenciju prof. Stajčića.

oralna hirurgija i implantologija edukacija beograd centar 4a

Prof. dr Zoran Stajčić na predavanju u Londonu

Pre operacije, prodiskutuje se o slučaju i pogleda se odgovarajući video-snimak. Posle operacije, komentariše se zahvat. Ovo je jedan od najboljih vidova praktične edukacije.

Dodatna prednost je to što se ovaj vid edukacije ne naplaćuje polazniku. Cenu operacije plaća pacijent, i to isto onoliko koliko bi i inače platio da je pacijent ordinacije Beograd−Centar.

Za mentorstvo se možete prijaviti putem imejl-adrese ordbeogradcentar@gmail.com ili popunjavanjem obrasca na našem sajtu.

3. Studijski boravak

Dvonedeljni studijski boravak namenjen je doktorima stomatologije opšte prakse,  kao i specijalistima parodontologije, oralne i maksilofacijalne hirurgije. Oni će imati priliku da asistiraju prilikom hirurških zahvata, diskutuju o operisanim slučajevima, kao i da koriste stručnu literaturu iz dobro opremljene biblioteke.

Pored toga, na raspolaganju im je galerija slika i video-snimaka operacija, na osnovu koje stiču uvid u različite načine rešavanja problema.

Zbog specifičnog načina rada, na studijskom boravku istovremeno mogu biti do dva polaznika. Predavanja se izvode tokom radnih dana, dok je vikend slobodan.

Po uspešnom završetku dvonedeljnog studijskog boravka, polaznici dobijaju 6 KE bodova za doktore stomatologije sa teritorije Republike Srbije.

4. Tematska edukacija

Kada su u pitanju oralna hirurgija i implantologija, edukacija obuhvata i proširivanje znanja putem forme poznate kao tematska edukacija.

Ovaj vid praktičnog stručnog usavršavanja podrazumeva tri dolaska u okviru kojih doktor stomatologije prisustvuje operaciji iz određene oblasti. To mogu biti hirurgija maksilarnog sinusa, apikotomija molara, koštana augmentacije i dr.

Osim ovoga, na raspolaganju su kvalitetni filmovi i bogata foto-dokumentacija. Određeni snimci su praćeni preoperativnim i postoperativnim fotografijama operisanih pacijenata.

Pre zahvata, polaznik prisustvuje njegovom planiranju, asistira pri operaciji ili je gleda na velikom ekranu u realnom vremenu.

Na kraju, profesor Stajčić odgovara na pitanja i komenare.

Po obavljenoj edukaciji, polazniku se dodeljuje sertifikat.
Pogledajte i YouTube kanal ordinacije Beograd–Centar: Dental Implant Complications

Oralna hirurgija i implantologija − Edukacija u Beograd–Centru

Beograd−Centar je specijalistička ordinacija za maksilofacijalnu hirurgiju. Preko 30 godina iskustva u oralnoj hirurgiji, maksilofacijalnoj hirurgiji, implantologiji i estetskoj hirurgiji lica čine nas pouzdanim partnerom u edukaciji i rešavanju najrazličitijih problema iz pomenutih medicinskih oblasti.

Mi smo prava adresa za podučavanje i usavršavanje stručnjaka iz oblasti oralne hirurgije i implantologije.

Prof. dr Zoran Stajčić je specijalista maksilofacijalne i oralne hirurgije, doktor stomatoloških nauka, profesor maksilofacijalne hirurgije i oralne implantologije.

Pročitajte još i: Maksilofacijalni hirurg i zbrinjavanje deformacija lica i vilica
oralna hirurgija i implantologija edukacija beograd centar

Opuštanje sa inostranim kolegama posle završetka kursa

Uživajući naučni i hirurški renome u Srbiji i svetu, svoje znanje i iskustvo uspešno prenosi putem autorskih edukativnih programa.

Mnogobrojni polaznici kurseva profesora Stajčića zadovoljni su prevashodno zbog dragocenog proširivanja znanja pod njegovim mentorstvom, ali i zbog prijateljskog i nadasve srdačnog prijema.

Pročitajte još i: TOP 5 plastičnih operacija iz ugla maksilofacijalnog i estetskog hirurga

Dr Marko Rodić je specijalista oralne hirurgije. Uz profesora Zorana Stajčića, polaznicima kurseva i lekarima na studijskom boravku on omogućava da svoje znanje prošire autentičnim, inovativnim pristupom.

Podelite:

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com