Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Šta je Lip lift?

hirursko podizanje usana

Šta je Lip lift?

 

Punije usne proteklih godina, pa čak i decenija postale su veoma poželjan standard lepote. Trend koji su putem raznih medija nametnule poznate ličnosti iz sveta filma, modne industrije, sve brojnije i uticajnije društvene mreže, doveo je do toga da počnemo obraćati pažnju na ovaj deo lica kojim često nismo zadovoljni.
Lip lift je hirurška metoda podizanja usana u cilju povećavanja njihovog volumena i vraćanja izgleda koji je sa godinama promenio oblik. Lip lif kao estetska hirurška metoda za kratko vreme stekao je popularnost kao brz,efikasan i trajniji način poboljšanja izgleda usana.
Ako niste zadovoljni oblikom i razmišljate o podizanju usana kako bi poboljšali izgled ovog dela lica, ovaj blog pruziće Vam informacije koje trebate znati o samoj proceduri.

 

Šta podrazumeva podizanje usana metodom Lip lift?

 

Podizanje usana metodom Lip lift je estetko-hirururška intervencija koja podrazumeva skraćivanje rastojanja između nosa i gornje usne podizanjem tkiva i kože oko usana. Ovo rezultira definisanijim kupidonovim lukom, punijom gornjom usnom i sveukupno mlađim izgledom usana.

Postoji više vrsta metoda kojima se može uraditi Lip lift

-Bullhorn je najčešća metoda hirurškog podizanja usana pravljenjem reza ispod nosa i uklanjanjem delića kože u obliku rogova bika, kako bi se trajno podigla gornja usna.

 

 

-Podizanje uglova usana je procedura koja se fokusira samo na podizanje uglova usana kako bi se postigao efekat mladalačkog izgleda. Izvodi se pravljenjem rezova na uglovima usta gde se i ukljanja višak kože.

 

 

– Italijansko podizanje usana je metoda u kojoj se hirurski rez pravi duz linije boje usana (llinija gde se usna spaja sa kožom).

Svaka od ovih metoda ima za cilj. To je stvaranja efekta punijih usana koji je trajniji u odnosu na bilo koju estetsku korekciju izvedenu filerima ili hijaluronom.

 

 

Pročitajte još TOP 5 PLASTIČNIH OPERACIJA IZ UGLA MAKSILOFACIJALNOG I ESTETSKOG HIRURGA

 

Ko je kandidat za Lip lift?

Hirurške metode podizanja usana pogodne su za sve koji žele da poboljšaju izgled svojih usana, ali je veoma važno imati realna očekivanja i biti dobrog opšteg zdravstvenog stanja.
Idealni kandidati za Lip lift imaju
-tanke ili ravne usne
-veliku udaljenost izmedju nosa i gornje usne
-vidljive znakove starenja oko usana
-asimetrične usne
-želju za definisanijim kupidonovim lukom

 

Kako izgleda sam zahvat podizanja usana u Beograd-Centru?

U našoj specijalističkoj ordinaciji za maksilofacijalnu i estetsku hirurgiju, Beograd-Centar, pre početka svake intervencije koja je vezana za estetske korekcije, prof.dr Zoran Stajčić obavlja detaljne konsultacije sa pacijentima o ciljevima očekivanjima, ali i razlozima zbog kojih se pacijenti odlučuju na intervenciju. Prilikom konsultacija hirurg procenjuje strukturu lica i samih usana da bi odredio tehniku podizanja usana koja bi u Vašem slučaju dala najbolje rezultate.

Lip lift metoda se izvodi u lokalnoj anesteziji i nije bolna. Hirurški rezovi prave se na unapred određenim mestima da bi se uklonio višak kože, a zatim ponovo vratilo preostalo tkivo, čime se postiže podignutiji i puniji izged. Rezovi se zatvaraju resorptivnim šavovima, a sama intervencija traje oko sat vremena.

 

Pročitajte još FEJSLIFTING MOŽE VRATITI SAT UNAZAD!

 

Proces oporavka nakon Lip lifta

Nakon završetka intervencije, pacijent se može suočiti sa otokom, modricama i nelagodom u predelu usana.
Beograd-Centar je ordinacija u kojoj pacijent dobija svu potrebnu negu tokom samog zahvata, ali isto tako i detaljna uputstva o ponašanju u postoperativnom periodu, Našim pacijentima prepisujemo analgetike kojima mogu smanjiti osećaj nelagodnosti koju mogu očekivati.

Takođe pacijenti dobijaju uputstva i savete koje je neophodno da poštuju. Glava je potrebno da se drži podignuta, i pacijent treba da se uzdržava od fizičkih aktivnosti najmanje nedelju dana nakon operacije.
Takođe se preporučuje laganija i mekša ishrana narednih nekoliko dana, i izbegavanje direktnog izlaganja lica sunčevim zracima.
Otok i modrice trebalo bi da nestanu u roku od jedne do dve nedelje.  Konačne rezultate Lip lifta možete videti nakon tri do četiri meseca.

 

Rizici i komplikacije

 

Kao kod svake hirurške procedure, postoje potencijalni rizici i komplikacije povezane sa podizanjem usana. To mogu biti infekcije, ožiljci, asimetrija, oštećenje nerava prilikom samog zahvata.
U Beograd-Centru, komplikacije su stručnošću , iskustvom hirurga, i postupanjem po jasnim, unapred određenim protokolima tima koji učestvuje, a odnosi se na sterilizaciju i pravila u toku intervencije, svedene na minimum.
Međutim, važan deo u sprečavanju komplikacija ima i pacijent, koji poštujući uputstva koja dobije i po kojima treba da postupa posle napuštanja naše ordinacije, sprečava neželjeni tok samog cilja intervencije, a to je zadovoljstvo krajnjim rezultatom.

Rezultati Lip lifta

Rezultati podizanja usana smatraju se trajnim. Višak kože se uklanja i ne može ponovo da se stvori. Međutim proces starenja će se nastaviti, a usne vremenom mogu izgubiti volumen.
Bitan faktor u produženju rezultata Lip lifta je održavanje zdravog načina života, i rutina u negovanju kože.

Lip lift u Beograd-Centru

Postupci podizanja usana pružaju dugotrajno rešenje za sve one koji žele da prate trendove punih usana ili reše svoje lično nezadovoljstvo ovim delom lica.
U Beograd-Centru uz različite tehnike koje su dostupne da imate usne kojima ste zadovoljni, dobićete prave smernice i stručnost.
Uz odgovarajuću negu, možete uživati u punijim, definisanijim usnama, a naša ordinacija zajedno sa Vama, u osmehu još jednog zadovoljnog pacijenta.
Zakažite Lip lift u Beograd-Centru i timskim radom dođimo do savršenstva kome i mi i Vi težimo.

 

Podelite:
1Komentar
  • Stana Tasić
    29/02/2024 at 23:49

    Verujem profesoru Stajčiću, uradio mi je korekciju nosa i prezadovoljna sam,. Verujem da i ove zahvate radi fenomenalno….

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com