Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Ugradnja implanata u specijalističkoj ordinaciji Beograd-Centar

Ugradnja implanata u specijalističkoj ordinaciji Beograd-Centar

 

Kvalitetno i stručno do Vašeg osmeha

Kada  pacijent odluči da ugradnja implanata bude način na koji će doći do osmeha i zadovoljiti osim estetike i funkciju vilice, to za njega predstavlja važan zahvat .
Zadovoljiti očekivanja pacijenta, intervenciju izvesti stručno i kvalitetno, za našu ordinaciju Beograd-Centar, postaje imperativ.
Kada pacijent razmatra ovu vrstu nadoknade zuba , ključno je da shvati značaj pravilnog izbora implanta i stručnog hirurškog tima.

 

 

 

 

 

Beograd-Centar, stručnost i kvalitet

Ugradnja dentalnih implanata u specijalističkoj ordinaciji za estetsku i maksilofacijalnu hirurgiju Beograd Centar, predstavlja rutinu. Tokom decenijskog uspešnog rada, praksa je ukazala na to koliko su kvalitet samog implanta i stručnost hirurga ključni za uspeh ovog postupka. Neodgovarajući implant ili nedovoljna stručnost mogu rezultirati komplikacijama poput infekcija, gubitka implanata ili čak oštećenja okolnih struktura. Stoga je važno da pacijenti biraju pouzdanu ordinaciju sa dokazanom stručnošću i kvalitetom usluge.

Kvalitet samog implanta igra bitnu ulogu u dugoročnom uspehu intervencije

Korišćenje visokokvalitetnih implanata u ordinaciji Beograd-Centar može značajno smanjiti rizik od komplikacija i unaprediti ishod operacije. Ovi implanti su izrađeni od titanijuma, materijala koji je biokompatibilan sa telom i koji omogućava stabilno integrisanje u vilici.

Sa druge strane, stručnost hirurga ima presudan uticaj na uspeh procedure ugradnje implanata. Hirurg koji ima iskustva u ovakvim zahvatima i usavršava se  prateći najnovije tehnologije i metodologije, može pružiti pacijentu potrebnu sigurnost.

Cena i kvalitet ugradnje implanata

Kvalitet implanata direktno utiče na uspeh i dugoročnost intervencije. Visokokvalitetni implanti, iako često imaju veću cenu, donose sa sobom niz prednosti koje opravdavaju investiciju. Takvi implanti obično proizilaze iz istraživanja, razvoja i rigoroznih testiranja, što ih čini pouzdanijim izborom za pacijente. Njihova struktura, biokompatibilnost i dugotrajnost prevazilaze jeftinije alternative.

Kada je reč o ceni ugradnje implanata, važno je imati na umu da je veća cena često odraz kvaliteta same usluge i materijala koji se koriste. Ordinacije poput Beograd-Centra, koje ugrađuju kvalitetne implante i to im je prioritet, obično cene svoj rad u skladu sa tim, jer se trude da pruže pacijentima najbolje moguće rešenje. Iako može izgledati kao veći trošak na početku, ulaganje u visokokvalitetne implante može dugoročno doneti bolje rezultate. Osim toga i  moguće komplikacije svode se  na minimum, što je svakako bolji izbor za pacijente.

 

 

 

 

 

 

Komplikacije ugradnje implanata

Važno je napomenuti i potencijalne komplikacije koje se mogu pojaviti ukoliko kvalitet implanta i stručnost hirurga nisu adekvatni. Infekcije, nepravilna integracija implanata, oštećenje okolnih zuba ili kosti, pa čak i gubitak implanta, samo su neki od problema koji mogu nastati usled nedovoljne pažnje prilikom ovog procesa.

INFEKCIJE  Neadekvatni ili nepravilno postavljeni implanti mogu povećati rizik od infekcija. Infekcije mogu dovesti do odbacivanja implanta, gubitka kosti ili drugih komplikacija.
Infekcije nakon ugradnje dentalnih implanata mogu biti uzrokovane bakterijskim ili gljivičnim organizmima. Simptomi infekcije mogu uključivati oticanje, bol, crvenilo, temperaturu ili neugodan miris iz usta. Lečenje infekcija obično uključuje primenu antibiotika, pažljivo čišćenje područja oko implanta i moguće hirurške zahvate kako bi se rešio uzrok infekcije. Važno je odmah kontaktirati hirurga ako primetite bilo kakve znakove infekcije nakon ugradnje implanata kako bi se spriječile dalje komplikacije.

NEPRAVILNO POSTAVLJANJE IMPLANATA Rad neiskusnih ili nedovoljno obučenih hirurga može rezultirati nepravilnim pozicioniranjem implanata. Ovo može dovesti do gubitka implanta, oštećenja okolnih zuba ili kostiju, kao i problema sa žvakanjem ili govorom.
POTESKOĆE SA ŽVAKANJEM ILI ARTIKULACIJOM Nepravilan položaj implanata ili neispravno postavljeni zubi mogu rezultirati poteškoćama pri žvakanju hrane ili pravilnoj artikulaciji.
NEUSPEŠNA INTEGRACIJA Ako implant nije kompatibilan sa telom pacijenta ili nije pravilno postavljen, može doći do neuspeha integracije implanta sa viličnom kosti. Ovo može uzrokovati bol, nestabilnost implanta i potrebu za dodatnim hirurškim intervencijama.
PROBLEMI SA DESNIMA Recesija desni, upala desni ili slični problemi mogu se pojaviti nakon ugradnje implantata, zahtijevajući dodatnu negu i lečenje.
ESTETSKI PROBLEMI Loš izbor implanata ili neiskustvo hirurga mogu rezultirati estetskim problemima kao što su nepravilno poravnanje implanata, neujednačena visina desni ili nepravilan oblik zuba. Ovi estetski nedostaci mogu negativno uticati na samopouzdanje pacijenta.

GUBITAK IMPLANTA Ako se implanti ne postave pravilno ili nisu odgovarajućeg kvaliteta, postoji veći rizik od gubitka implanata u budućnosti. Ovo može zahtevati dodatne operacije i finansijske troškove za pacijenta.

 

Birajte stručnost, birajte Beograd-Centar

Zbog svih navedenih razloga ,pacijenti trebaju pažljivo birati ordinaciju sa stručnim timom i kvalitetnim implantima kako bi maksimalizovali šanse za uspeh procedure ugradnje dentalnih implantata i minimizirali rizik od komplikacija.
Pozovite Beograd-Centar, zakažite pregled i sa našim stručnim timom detaljno isplanirajte Vaš budući, zagarantovani osmeh.

 

 

Podelite:
Trenutno bez komentara

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com