Ponedeljak - Petak 11:00 - 19:00

Subota i nedelja: Zatvoreno

+381 11 3610 651

implantdentalvideo@gmail.com

Kraljice Natalije 35

11000 Beograd

PRATITE NAS

Kako se ugrađuju zubni implanti?

kako se ugrađuju zubni implanti beograd centar 3

Kako se ugrađuju zubni implanti?

Kako se ugrađuju zubni implanti? Za ljude koji se nalaze pred intervencijom ugradnje zubnih implanata ovo je jedno od primarnih pitanja. Kako izgleda sama procedura, koliko traje i kakav je postoperativni tok samo su neka od potpitanja na koje implantolog daje odgovor.

Da li je važno kako se ugrađuju zubni implanti?

Mnogi pacijenti s pravom žele da znaju na koji način se određeni hirurški zahvati izvode. Naročito kako se ugrađuju zubni implanti. Budući da su zubni implanti artificijelni dodaci, prirodna je znatiželja i opravdana bojazan kako će organizam prihvatiti strano telo.

Karakteristike implanata koje pacijenti dobijaju u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar

Dentalni implanti predstavljaju specijalne vijke koji se ugrađuju u donju ili gornju vilicu na mesto nedostajućeg zuba. Izrađeni od titanijuma, koji poseduje antialergenska svojstva, odlično srastaju sa kosti. S obzirom na to da imitiraju koren prirodnog zuba, oni mogu zameniti bilo koji ekstrakovani zub. Stoga se zubni implant može naći na mestu nekog od izgubljenih gornjih ili donjih sekutića, molara ili nekog drugog zuba.

Nakon ugradnje visoko kvalitetnih implanata i njihove potpune oseointegracije, teško se može razaznati da je izvršen implantološki zahvat.

Uspešno usađivanje i srastanje bez komplikacija pacijentima pružaju osećaj da ponovo imaju sopstvene zube.

kako se ugrađuju zubni implanti beograd centar 4

Vrsni implantolozi sa zavidnim iskustvom primenjuju najefikasnije metode, koristeći implante najpouzdanijih firmi za izradu ove vrste dentalnih nadoknada.

U Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centarprof. Stajčić sa svojim timom ugrađuje dentalne implante vrhunskog kvaliteta, vodećih brendova Nobel Biocare i Straumann.

Pročitajte još i: Estetska hirurgija i implantologija – Izgledajte savršeno za venčanje!

Zbog čega je bitno nadomestiti izgubljene zube?

Komoditet i funkcionalni značaj koji zubni implanti pružaju nesumnjiv je i dragocen u ponovnom uspostavljanju normalnog životnog toka. To znači da pacijent ponovo može žvakati, jasno govoriti i slobodno se smejati.

Koliki je značaj nadomešćivanja ekstrakovanih zuba pokazuju podaci da se remećenjem zubnog niza narušava opšte čovekovo zdravlje. Nažalost, mnogi toga nisu svesni, te godinama zanemaruju činjenicu da su ostali bez jednog ili više zuba. Njihova svest o važnosti oralnog zdravlja često ne dopire dalje od krezubog osmeha. Za njega, oni nalaze prosto rešenje u prekrivanju usta šakom ili smejanju sa zatvorenim usnama. Međutim, zubi su mnogo više od širokog, zadivljujućeg osmeha. Oni su ogledalo našeg zdravlja i odraz brige o njemu.

Vodeći računa o zubima, posredno brinemo i o ostalim delovima svoga organizma.

Naše telo je sistem i ako jedan njegov element nije zdrav i funkcionalan, trpe ostali delovi datog sistema. To znači da se, u nedostatku makar jednog zuba, žvakanje i priprema hrane za digestivni trakt ne odvija potpuno. Hrana nedovoljno sažvakana odlazi u sistem organa za varenje, koji se onda mora boriti sa krupnijim komadima. U varenje je tada neophodno uložiti više energije, što dodatno opterećuje organizam.

Kardiovaskularni sistem je posebno osetljiv na neregularnosti u pogledu oralnog zdravlja. Naime, ukoliko se higijeni usta i zuba ne posvećuje dovoljno pažnje, dolazi do stvaranja karijesnih lezija. Uz njih se mogu javiti brojne dentogene infekcije, kao i druga oboljenja. Mikrorganizmi iz karijesom zahvaćenih zuba krvotokom se prenose do srca i mogu biti uzrok potencijalno fatalnog infarkta miokarda. Svetski zdravstveni podaci beleže da je čak 60% infarka direktno povezano sa pokvarenim zubima i infekcijama u ustima.

Zbog toga je veoma važno održavati adekvatnu oralnu higijenu i eventualni nedostatak zuba što pre nadoknaditi zubnim implantom.

Pročitajte još i: Oralna hirurgija u Beogradu – Kada je operacija neophodna?

Kako se ugrađuju zubni implanti? Najpouzdanije metode u ordinaciji Beograd–Centar!

Ugradnja zubnih implanata se najčešće izvodi u lokalnoj anesteziji, odnosno analgosedaciji. U prvoj fazi, implant se hirurškom interevencijom ugrađuje u dentalno koštano tkivo, odnosno ispod alveolarne kosti. Na taj način, on je zaštićen od opterećenja dok se ne završi proces oseointegracije.

kako se ugrađuju zubni implanti beograd centar 1

Nakon perioda zarastanja, proverava se da li je implant dobro srastao sa kosti. Nakon toga, na njega se postavlja abatment, odnosno nastavak koji će poslužiti kao držač krunice. Abatment zubnu navlaku (metalokeramičku ili bezmetalnu keramičku krunicu) stabilizuje pod određenim uglom. Abatmenti se mogu nabaviti kao gotovi ili ih je moguće izraditi prema meri i individualnim karakteristikama pacijenta.

Kada je  moguće postavljanje zubne krunice na implant?

Posle zarastanja alveolarnog tkiva oko abatmenta, vrši se postavljanje zubne krunice ili druge protetske nadoknade. U 95% slučajeva, srastanje implanata sa kosti je apsolutno i bez kontraindikacija. Pacijenti se obično vrlo brzo na njih naviknu i nemaju osećaj da im se u ustima nalazi neki strani predmet.

Pročitajte još i: Maksilofacijalni hirurg i zbrinjavanje deformacija lica i vilica

Dobre strane ugradnje zubnih implanata

Prednost zubnih implanata ogleda se u tome što se mogu ugrađivati u vilicu bilo potpuno, bilo parcijalno bezubu. Oni su vrlo često nosioci mostova i proteza. Pacijenti koji žele postavljanje dentalnog mosta, ali nemaju dovoljno nosećih zuba, opredeljuju se za ugradnju implanta. Kako imitira koren izgubljenog zuba, on će poslužiti kao nosilac i čvrsta potpora mosta.

All-on-4 i all-on-6 sistemi u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar

Zubni implanti mogu nositi cele proteze u gornjoj, odnosno donjoj vilici. To su takozvani all-on-4 i all-on-6 sistemi, koji podrazumevaju postavljanje četiri ili šest implanata. Protetske nadoknade stavljene na njih značajno dobijaju na stabilnosti, a pacijenti na sigurnosti i udobnosti.

Pročitajte još i: Zubna proteza na implantima

kako se ugrađuju zubni implanti beograd centar 2

Na specijalističkom pregledu u ordinaciji Beograd–Centar, saznaćete sve o najefikasnijem načinu rešavanja problema bezubosti. Tom prilikom, prof. dr Zoran Stajčić će vam pojasniti kako se ugrađuju zubni implanti, odgovoriti na sva vaša pitanja i odagnati eventualni strah.

Više od tri decenije iskustva, međunarodna profesorska i hirurška reputacija, pokazatelj su da se ugled zaslužuje samo predanošću, visokom profesionalnošću i kvalitetnim radom.

Pročitajte još i: Estetska hirurgija i implantologija – Izgledajte savršeno za venčanje!
Podelite:

OSTAVITE KOMENTAR

ZAKAŽITE PREGLED,

Pregled u Specijalističkoj ordinaciji Beograd–Centar moguće je zakazati telefonom ili putem imejla.

Svakog radnog dana, 11–19 č., na raspolaganju su vam sledeći brojevi telefona:

+381 11 3610 651 i +381 65 3610 651

Pitanje u pisanoj formi možete nam poslati na imejl-adresu:

implantdentalvideo@gmail.com